„Așa cum seniorii noștri parlamentari au făcut acum 25 de ani un text constituțional care au pus bazele noii societăți democratice, la fel cred că trebuie să avem curajul să recunoaștem că în românia de astăzi este nevoie de o nouă Constituție care să reflecte atât statutul de țară membră a UE cât și NATO pentru că la momentul 2003 când a fost elaborată actuala Constituție nu făceam parte nici din NATO și nici nu eram membri ai UE. Există o mare provocare în fața viitorului Parlament. În fața viitoarei comisii de revizuire a Constituției, cel puțin un subiect care este foarte important azi. Este vorba despre acel demers popular în care 3.500.000 de români au spus că trebuie precizat foarte clar și modificat articolul 48. Contrar părerilor chiar ai unor membri ai Executivului actual, cred că trebuie să avem tăria și să spunem foarte clar că trebuie să ne păstrăm tradiția și identitatea României și de aceea, din punctul meu de vedere trebuie neapărat modificat acest articol care definește foarte clar familia. Sunt convins că acest demers ambițios va beneficia de susținerea tuturor grupurilor parlamentare”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.
El a făcut aceste afirmații la evenimentul de aniversare a Curții Constituționale, care a avut loc vineri la Palatul Patriarhal, fost sediu al Camerei Deputaților după Revoluția din 1989 .
„Ne exprimăm bucuria de găzdui la Palatul Patriarhiei adunarea solemnă dedicată împlinirii a 150 de ani de la adoptarea Constituției din 1866 și a 25 de ani de la adoptarea Constituției din 1991 pentru a omagiape cei care au realizat aceste două momente importante din istoria modernă și contemporană a statului român legate de locul în care ne aflăm. (…) Statul și Biserica pot contribui, fiecare potrivit propriilor competențe, la apărarea demnității persoanei umane, promovarea libertății și responsabilității omului, precum și la realizarea dreptății și solidarității sociale în viața poporului român”, a spus și patriarhul ortodox Daniel, prezent la manifestare.