„Am transmis ieri o adresă către Președintele Colegiului Medicilor din România pentru a înțelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei și cum au fost ele soluționate. Din discuția telefonică pe care am avut-o azi dimineață cu dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor – instituția care oficial este cea îndreptățită să evalueze (și prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii. Avem așadar două posibilități: fie domnul Prof. Dr. Burnei are doar o problemă de corupție (pe care, desigur, trebuie să o lămurească). Fie avem o problemă gravă de sistem, de funcționare și de încredere în câteva instituții cheie”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.
Postarea a fost făcută după ce procurorii de la Parchetul Capitalei și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au descins sâmbătă la imobilele pe care le deține medicul Gheorghe Burnei și la biroul acestuia.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că la acest moment al anchetei ar fi informații potrivit cărora doctorul ar fi primit sau cerut bani cu titlul de mită de la 16 persoane, părinți ai copiilor pe care i-a operat. De asemenea, investigațiile vizează și realizarea unor operații neautorizate cărora ar fi fost supuși mai mulți copii, au precizat surse judiciare.
„Așteptăm să vină domnul profesor și să ne comunice din partea poliției și procuraturii. S-a făcut descinderea, deocamdată în situația asta suntem. Noi nu avem la spital formulate tipul ăsta de reclamații (n.r de luare de mită)”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie, Alexandra Stănescu.
Anchetatorii fac percheziții la mai multe imobile ale chirurgului și la biroul său de la Spitalul Marie Curie. După ce se vor finaliza perchezițiile, medicul va fi dus la audieri. Cauza este realizată în colaborare cu Direcția Generală Anticorupție.