„Anul acesta se poartă tunsorile pe scurt, pixie, texturizate, pentru care putem găsi mai multe variante, cu breton mai lung sau mai scurt, iar tunsoarea ne permite styling-uri diferite. Se poartă long bob-ul care poate fi drept sau texturizat și la care putem adăuga diferite feluri de breton. Părul lung poate fi drept, ori în scări abrupte”, declară Adrian Perjovschi.
Tunsorile pot fi alese în funcție de anumite criterii.”Tunsoarea care ți se potrivește cel mai bine trebuie aleasă în funcție de fizionomie, prin tunsoare poti armoniza anumite trăsături ale feței și astfel croiești forma cea mai potrivită. Tunsoarea poate fi aleasă și în funcție de personalitate, poți alege o tunsoare îndrăzneață sau clasică. Printr-o tunsoare cool și avangardistă poți ieși foarte mult în evidență și în același timp poți „întineri”. De aceea, este cel mai bine să te lași pe mana unui specialist, care îți poate propune tunsoarea potrivită și pentru a asculta argumentele”, adaugă Perjovschi.
Femeile pot miza în acest sezon pe un păr sănatos, care are luciu și nu este foarte coafat: „Se evită coafatul exagerat tocmai pentru a evidentia cât mai mult tunsoarea. Trendurile deja prind foarte bine și deja observam cum din ce în ce mai multe femei adoptă părul scurt, acesta fiind chic și feminin.”, mai spune Perjovschi.
Hairstylistul Cristi Pascu crede că o cură de detox poate ajuta părul să fie frumos și sănătos.. Specialistul recomandă sampoanele naturale, masajul cu ulei de ricin și măștile hidratante.
„Orice detox trebuie să înceapă în primul rând cu un șampon natural, făcut în casă, din lapte de cocos (1 sfert de cană), săpun lichid organic și 20 de picături de ulei esențial de lavandă, rozmarin sau portocală.
Dacă părul este uscat putem adăuga și o linguriță de ulei de masline sau de migdale pentru hidratare.
Șampoanele naturale sunt acelea care au un termen de valabilitate scurt, de maximum o lună. Un astfel de șampon natural trebuie agitat foarte bine înainte de utilizare, pentru că, dacă nu este folosit 24 de ore, ingredientele se decantează și se separă”, precizează Cristi Pascu.
După spălarea cu un șampon natural, părul trebuie masat cu ulei de ricin. „Masajul duce la îmbunătățirea circulației sangvine periferice, iar uleiul de ricin pătrunde mai ușor în scalp, accelerează și facilitează creșterea părului. Este arhicunoscută proprietatea uleiului de ricin, care acționează ca un excitant pentru rădăcina firului de păr și pentru gene”, declară specialistul.
Pentru ca detox-ul să fie complet, Pascu recomandă folosirea măștilor naturale de avocado, la care se adaugă o linguriță de ulei de masline sau de cocos, o linguriță de miere și un galbenuș de ou, iar timpul de acționare este de 20 de minute.
„Părul trebuie acoperit cu un căpișon de plastic pentru a menține starea de umiditate, iar masca trebuie aplicată pe lungimea firului de păr, nu pe rădăcină.
Atunci când ne dorim o mască ce curață în profunzime părul se folosește argila cu avocado copt. Masca este hrănitoare, datorită pastei de avocado, iar argila curăță în profunzime structura firului de păr”, precizează hairstylistul Cristi Pascu.