Țuțuianu a spus că în acest moment legea nu prevede care este durata mandatului directorului SRI, care este durata mandatului pentru adjuncți, neexistând prevederi nici privind posibilitatea de a deține mai multe mandate.
Întrebat dacă ar fi o variantă ca directorul SRI să fie numit pentru un mandat pe durata mandatului șefului statului, care face numirea (cinci ani, n.r.), Țuțuianu a precizat că poate fi o soluție, dar că, în opinia sa, mandatul trebuie limitat la patru ani.
”Dacă mă întrebați pe mine, cred că am putea să avem mandat de patru ani. E o opinie personală, nu însușită politic sau a Comisiei. Cred că un mandat de patru ani pentru directorul SRI, pentru adjuncți, este util. Cred că am putea stabili că două mandate, așa cum are președintele, înseamnă maximum. Acestea sunt variante de lucru”, a explicat el.
Social-democratul a arătat că există și alte propuneri făcute de membrii Comisiei SRI privind întărirea atribuțiilor acesteia și un control mai efectiv, mai de profunzime în activitatea SRI sau dreptul de a iniția propuneri de acte normative.
”Vom lucra în cadrul Comisiei pornind de la propunerile legislative pe care le avem la legislația specifică, începând cu Legea securității naționale, Legea de organizare și funcționare a SRI, o Lege privind Statutul ofițerului de informații, Legea privind terorismul, și așa mai departe”, a adăugat Țuțuianu.