Cine-i strică petrecerea lui Dragnea

Cine-i strică petrecerea lui Dragnea
Publicat: 24/02/2017, 09:45

Constantin Niță, fost vicepreședinte al partidului, fost lider de filială (Brașov), fost ministru în diverse guverne și – mai ales – în guvernul Ponta, a declanșat, azi, un atac frontal la adresa actualului lider PSD, Liviu Dragnea, nu mai puțin a „lăudătorilor” strâns uniți în jurul său.

Niță – care, Nota Bene, e născut în județul Iași, meleagul lui Chirica – îl face direct răspunzător pe Dragnea de crizele care bântuie partidul. „Dincolo de criza de imagine prin care trece guvernul și care se poate diminua prin măsuri eficiente, PSD se confruntă și cu o criză majoră în interior”, spune acesta

De ce? Între altele, pentru că Liviu Dragnea, susține Niță, se comportă precum un anume „Simon” care dă titlul (și face regulile) jocului pentru copii „Simon says”. Personajul în discuție, mai scrie Niță pe blogul său, decide și poruncește, creând o situație care seamănă foarte mult cu ceea ce se întâmplă în PSD, în momentul de față. „Există (acolo) o singură voce răspunzătoare pentru toate deciziile majore. Restul imită și aprobă. Cine nu se supune este eliminat din joc”.

„Cum s-a ajuns aici?”, se întreabă autorul, care, imediat, își și răspunde, la fel de viguros: „Este rezultatul managementului politic promovat de actuala conducere, stil care se bazează pe decizii în grup restrâns. De aici și inabilitatea de a reacționa corespunzător la situații de criză. Când nu te consulți cu toți președinții de organizații din județe, când forurile de conducere devin arbitrare, când biroul permanent se întrunește… ocazional etc., este normal să nu mai ai capacitatea de reacție. (…) În acest fel reușești să transformi un partid de talia PSD într-un colos cu picioarele de lut. Îi iei toată puterea„.

Și ce-ar fi de făcut pentru a readuce partidul la cursul său firesc? Ei bine, același propune implementarea unui pachet de măsuri, cam așa de mare: „Consultarea președinților de organizații județene cu privire la deciziile majore luate de conducerea centrală a partidului; o strategie și o echipă de comunicare; implicarea foștilor membri ai Guvernului Ponta în dezbaterile din cadrul partidului. „Realizările Guvernului Ponta au contribuit considerabil la câștigarea alegerilor locale și parlamentare. Azi prea puțini lideri din acea perioadă mai sunt promovați public. Și cel mai puțin Ponta!”; încetarea „epurărilor” politice, prin metoda excluderii sau trecerii pe linie moartă a celor care își exprimă părerile; o nouă platformă program a partidului cu implicarea tuturor; un congres extraordinar care să ia în calcul modificarea statutului; dezvoltarea unei strategii politice externe, în strânsă colaborare cu actualul guvern, ținând cont de modificările geopolitice din ultimele luni și de instabilitatea din regiune. (Ultima măsură nu știm, încă, dacă e de bine sau de rău).

Bref, ceea ce propune, aici, Constantin Niță seamănă cu o intenție de punere în operă, pas cu pas, a restaurației în PSD. Sau, și mai plastic spus, cu detronarea lui „Simon/Dragnea says” și reinstalarea lui „Victor Ponta dixit”.

Iar pașii ar fi următorii: consultarea președinților organizațiilor județene – despre care Niță afirmă că sunt extra-nemulțumiți, fiind puși mereu în fața faptului împlinit – în luarea deciziilor; implicarea foștilor membri ai guvernului Ponta și, mai ales, a fostului premier, în viața și activitatea partidului; elaborarea unei noi platforme și organizarea unui congres extraordinar.

Simplu, previzibil, cât se poate de posibil. Nu cred că grupul de cântăreți ai lui Dragnea, cu secretarul general adjunct în frunte, comicul Codrin Ștefănescu, ar putea face față unui astfel de război, încercând să apere poziția liderului. Mult mai previzibilă ar fi insurecția.

Iar în ceea ce-l privește pe Dragnea, cred că ar fi complet descumpănit. Dacă nu se descurcă el, sărmanul, față cu doi-trei camarazi mai critici, debusolându-se în așa hal încât habar nu mai are dacă pe Cătălin Ivan, unul dintre ei, l-a dat, deja, afară din partid sau nu, dar când s-o pomeni, în congres, cu toată echipa lui Ponta, cu Diaconu, pregătit de fuziune, și cu Ghiță, gata de un nou serial…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Celebrul Ureche a tăvălit-o pe jurnalistă! Scandal într-un club din București! Au intervenit bodyguarzii, a...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Tânăr bătut și băgat cu forța în portbagaj de cinci rude. Agresorii au altă variantă...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Companiile Leonardo din Italia şi Rheinmetall din Germania vor să construiască cel mai puternic tanc...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Se poate rămâne imediat FĂRĂ PERMIS. Anunț venit astăzi, 7 IULIE: Prevederi imposibil de aplicat
Continuă scandalul la Saga Festival. Niki Minaj și-a anulat și ea prestația la concert
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
„Celulele timpului” din creier ar putea fi mai cruciale decât am crezut vreodată
×