Prima zi de înscrieri în clasa zero. Care sunt școlile cele mai dorite de către părinți

Prima zi de înscrieri în clasa zero. Care sunt școlile cele mai dorite de către părinți
Publicat: 27/02/2017, 14:43
Actualizat: 26/03/2019, 02:22

„Am ales această școală pentru că este cea mai bună din sectorul 3 și pentru că locuim chiar lângă școală, spre norocul nostru. A fost ușor de înscris, urmează să vedem dacă este sau nu acceptată. Sunt părinți care vin cu vize de flotant și așa, clasele se aglomerează. Au auzit că este o școală bună și viza de flotant este o portiță să se înscrie aici”, a declarat un părinte.

„Am venit să văd exact ce acte ne trebuie și mâine o să venim cu dosarul. Sperăm să mai prindem locuri. E o școală bună și este primul copil pe care îl înscriem, avem emoții. Fetița noastră este și ea foarte emoționată că începe școala. De ea depinde totul dacă învață, nu de părinți, nu de școală”, spune un alt părinte din sectorul 3 al Capitalei.

Mulți părinți își fac vize de flotant pentru a figura cu adresa pe raza școlii la care vor să își înscrie copilul, mail ales dacă este o unitate de învățământ cu renume.

„E important ca părinții să știe că nu contează în ce ordine se înscriu copiii la școală, poți să îl înscri primul, poți să îl înscri ultimul, calculatorul selectează, în primul rând, după domiciliul părinților, dacă există cereri și la alte școli. Renumele școlii îi fac să închirieze apartamente în zona școlii și să-și facă viză de flotant. Din experiența anilor trecuți, sunt cam două-trei clase cu elevii care vin cu flotant”, a declarat pentru MEDIAFAX, Florentina Ivan, director adjunct al școlii nr. 195, București.

Școala nr. 195 din Sectorul 3 al Capitalei este una dintre cele mai căutate unități de învățământ, anual fiind sute de cereri de înscriere. Conducerea școlii vrea să se limiteze locurile la doar patru clase pregătitoare.

„Școala noastră are 120 de locuri, vom face patru clase de pregătitoare pentru care avem pregătite patru doamne învățătoare titulare. În anii trecuți am avut multe cereri. Anul trecut au fost 10 clase, acum doi ani, au fost 15 clase de pregătitoare. Dacă vor fi cereri de copii care locuiesc aici, în circumscripția școlară, se vor suplimenta locurile. Probabil vom avea mai mult de patru clase. Dacă sunt cereri mai multe decât locuri, se intră pe criteriile specifice”, a adăugat Florentina Ivan

Criteriile specifice fac referire la numărul de frați pe care copilul respectiv îl are în aceeași școală, dacă părinții au fost elevi ai școlii respective, dacă au rude de gradul I sau II care locuiesc în circumscipția unității de învățământ sau dacă părinții lucrează în învățământ. Inspectoratele școlare le cer părinților să consulte cu atenție metodologia.

„Această metodologie trebuie consultată cu atenție. Avem incluse în ea termenele de desfășurare ale etapelor de înscriere în învățământul primar. pe site-ul inspectoratului școlar există informații cu privire la școlille din Capitală și la circumscripțiile din care aceastea fac parte, dar și informații legate de zilele porților deschise pe care școlile trebuie să le organizeze. Părinții pot suna și la un număr de telefon dacă înâmpină probleme sau pentru orice informație : 0800816021”, a declarat pentru MEDIAFAX, Marina Manea, inspector școlar, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (SMB).

În București, sunt 13.888 de locuri pentru clasa pregătitoare, iar la nivel național, sunt aproximativ 180.000. Prima etapă a înscrierilor începe luni, pe 27 februarie, și se va încheia pe 16 martie, iar pentru locurile neocupate sau pentru cei care nu au reușit să-și depună dosarul, a doua etapă se va desfășura în perioada 24-30 martie. În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Carnea de porc se scumpește deja: prețurile ating apogeul de Crăciun. Cât costă muşchiuleţul de...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Cine este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de pe A1. Era șofer de...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Prețul nu e deloc accesibil. Prețul nu e deloc accesibil
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
România, prezentă la „World Robot Olympiad Open Championship”! Ce rezultate au obținut echipele de robotică?