Ce trebuie să știi înainte de operația de implant mamar

Ce trebuie să știi înainte de operația de implant mamar
Publicat: 05/04/2017, 09:43
Actualizat: 22/04/2017, 18:31

Potrivit informațiilor publicate de Time, aceste forme de cancer sunt cauzate de limfomul anaplazic cu celule mari care acționează asupra celulelor din jurul implantului. Acest limfom nu este o formă de cancer la sân, ci se găsește în nodulii limfatici sau în cei de la nivelul pielii.

„Aceștia au fost identificați la femeile care au avut diverse probleme cu implantul realizat, cum ar fi noduli sau asimetrie”, a explicat medicul estetician Clara Lee de la centrul pentru studiul cancerului din cadrul Universității de Stat din Ohio.

Femeile apelează la implantul de sân din două motive, pentru mărirea sânilor sau pentru reconstrucția acestora în urma operațiilor de mastectomie. Cancerul poate apărea în oricare dintre aceste situații, chiar dacă riscul este destul de scăzut. Limfomul anaplazic cu celule mari apare la 1 din 300.000 de femei care au făcut un implant mamar.

„Cancerul evoluează cu încetinitorul, astfel că mare parte dintre femei au șansa să descopere la timp tumora și să o îndepărteze. Totuși, în ultimul timp, au fost înregistrate decese cauzate de această afecțiune”, a adăugat medicul Clara Lee.

Pe lângă riscul de apariție a limfomului anaplazic cu celule mari, există și alte riscuri care își pot avea originea în operațiile de implant mamar pe care fiecare femeie căreia îi trece prin minte să apeleze la o astfel de procedură trebuie să le cunoască.

1. Imediat după operație: Medicul Clara Lee le atenționează pe femeile care doresc să apeleze la o astfel de intervenție că pot apărea diverse complicații imediat după operație. De exemplu, inciziile se pot vindeca mult mai greu decât în cazul altor intervenții chirurgicale sau pot apărea diverse infecții. În cazul acestora din urmă se va administra un tratament pe bază de antibiotice. În cazul în care infecția nu dispare nici în urma acestui tratament, este foarte posibil să se impună îndepărtarea implanturilor.

2. În decursul primului an de după operație: În perioada în care organismul se acomodează cu implanturile există riscul de apariție a diverselor probleme. Cea mai frecventă dintre ele este poziționarea greșită a implantului. Această situație poate surveni modificărilor pe care le suferă implantul sau în urma mișcărilor bruște de după operație. Cel de-al doilea risc este legat de deformările diverse care se pot face simțite pe suprafața implantului.

3. În următorii câțiva ani după operația de implant: Medicul avertizează, însă, că cele mai mari riscuri apar în primii câțiva ani de după realizarea intervenției chirurgicale. Cele mai mari astfel de riscuri sunt spargerea implantului sau contractura capsulară. Implantul poate să dezvolte o gaură în învelișul exterior al pungii de silicon din cauza uzurii. În acest caz, unora dintre femei le este inlocuit implantul, în timp ce altele reușesc să trăiască cu o mică puncție.

Contractura capsulară apare atunci când în jurul implantului se formează o porțiune de țesut care conduce la strangularea țesutului din jurul sânului, moment în care sânii încep să se simtă mult mai tari și fermi. Pentru remedierea acestei probleme pacientele aleg să îndepărteze implantul pentru o perioadă și să poată indepărta, astfel, țesutul afectat.

4. La o perioadă de 5-10 ani de la operație:În ceea ce privește riscurile pe termen lung, medicul spune că atât spargerea implantului, contractura capsulară cât și limfomul anaplazic cu celule mari pot apărea chiar și după 5-10 ani de la operație.

Primele simptome ale cancerului apărut în urma implantului de sân sunt duritate, umflături, roșeață sau durere la nivelul sânului. Medicul recomandă ca paricenta să se prezinte la control odată cu apariția oricărei astfel de simptome.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Drumuri blocate, întârzieri pe calea ferată și aeroporturi, după ce vortexul polar a pus stăpânire...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
2024: Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h? Se suspendă permisul?
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
E cel mai mare coșmar dacă stai la bloc. Toți facem greșeala asta pe timp...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Ce faci în weekendul 23-24 noiembrie. Ce nu trebuie să ratezi sub nicio formă când...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Test de cultură generală. Câte laturi are Marea Piramidă din Giza?