Prima pagină » Știri » Cele mai mari firme al lui Sebastian Ghiță nu pot fi dizolvate sau lichidate. Decizia luată azi de Tribunalul Prahova

Cele mai mari firme al lui Sebastian Ghiță nu pot fi dizolvate sau lichidate. Decizia luată azi de Tribunalul Prahova

Cele mai mari firme al lui Sebastian Ghiță nu pot fi dizolvate sau lichidate. Decizia luată azi de Tribunalul Prahova
Cele mai mari firme al lui Sebastian Ghiță nu pot fi dizolvate sau lichidate. Decizia luată azi de Tribunalul Prahova

În solicitarea lor, procurorii DNA au afirmat că cererea de interzicere a procedurilor de dizolvare sau lichidare pentru firmele din ultimul dosar al lui Sebastian Ghiță, respectiv SC Asesoft International SA și SC Teamnet International SA, „se raportează strict la considerentul bunei desfășurări a procesului penal”.

Magistrații Tribunalului Prahova au decis să admită solicitarea făcută în 5 aprilie prin care procurorii DNA au cerut luarea „măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA și SC Teamnet International SA, sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare și lichidare inițiate, în situația în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja inițiate”.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 24 de ore de la comunicare.

Potrivit încheierii de ședință, Tribunalul Prahova „admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, și în consecință, dispune interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a inculpatelor SC Asesoft International SA și SC Teamnet International SA, pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 aprilie 2017 până la data de 5 iunie 2017, inclusiv”.

În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent și se raportează strict la considerentul bunei desfășurări a procesului penal (prin asigurarea existenței pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenței lor la termenele de judecată și a activului patrimonial necesar pentru plata sancțiunii și a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunța o hotărâre de condamnare definitivă).

Potrivit DNA, la data de 29 martie 2017, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatelor persoane juridice S.C. Asesoft International S.A și S.C. Teamnet International S.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.

„În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, arată DNA.

Citește și