1. Cerealele la cutie: acestea conțin foarte mulți carbohidrați și oferă foarte puține sau deloc proteine și grăsimi sănătoase; în plus, multe tipuri de cereale, în special cele care se adresează copiilor, conțin foarte mult zahăr și foarte puține fibre.
2. Alimentele dietetice înghețate: chiar dacă producătorii legumelor înghețate, de pildă, spun că acestea ssunt sănătoase, ele pot fi încărcate cu sodiu și ingrediente artificiale. „Multe porții sunt prea mici și nu oferă calorii de calitate – concentrarea este pe cantitatea de calorii și nu pe calitatea acestora”, spune Gisela Bouvier, nutriționist.
3. Alimentele cu puține grăsimi – „Încerc să evit tot ce este deghizat sub denumirea de mâncare sănătoasă”, spune Rebecca Lewis, un alt nutriționist. Când cantitatea de grăsime este scăzută sau îndepărtată total din anumite alimente, zahărul și sodiul sunt deseori adăugate pentru a îmbunătăți gustul acestor alimente.
Citește în continuare pe Business Magazin.