REȚETĂ DROB DE MIEL. Tradițional, pe masa de Paște nu trebuie să lipsească drobul de miel. Cum poate fi preparat, vă prezentăm rețeta de drob de miel a lui Radu Anton Roman cu care, cu siguranță, nu veți da greș.
REȚETĂ DROB DE MIEL. INGREDIENTE
1 kg maruntaie de miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina
(cam asta e „pachetul” tipic al mai tuturor ofrandelor, al tuturor sacrificiilor)
2 cepe
3 legaturi de ceapa verde
150 g unt
3 legaturi de usturoi verde
6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)
1 pahar de smantana (facultativ, zic unii, dar, daca ar fi sa ma
iau dupa soru-mea Anca, care se pare ca n-a invatat nimic in zero
virgula cinci secole de viata despre medicina alternativa si dieta anticolesterol,
nu se poate fara)
verdeata (marar, patrunjel)
sare, piper
1 prapur de miel
REȚETĂ DROB DE MIEL.MOD PREPARARE
Se spalaprapurul, se lasain apa rece
Se spalamaruntaiele in cateva ape, se oparesc scurtintr-o apaclocotitacare se dala caine (safie Pasti la toti)
Se fierb in apacu un praf de sare 30 minute de la primul clocot; se scot
Dacas-au racit, se toacadin cutit, marunt, de parcaai vrea sale faci zaruri de table (unii le toacaprin masina -dar iese pateu, nu drob)
REȚETĂ DROB DE MIEL.(Acum, bunicile noastre incingeau bine o grasime – sazicem untdelemn, desi tare matem caera o galbenaunturade gainasau gasca- si, la foc iute si necrutator, rumeneau cateva minute bucatelele de drob, sacapete coajasi gust bun de prajeala, singure, faraceapa, sfanta gurasatraiascaaventura descoperirii fiecarui gust in parte… Dar asta azi e o obsesie desuetasi, intr-un fel, facultaÂtiva, deci puneti-o in paranteze, cum am facut si eu)
REȚETĂ DROB DE MIEL.Ceapa, si uscatasi verde, usturoiul, verdeata se toacamaruntel, fiind partea uda- fragedaa povestii noastre
Ceapa uscatase pune in unt la prajit
Cand s-a muiat si s-a stravezii putin, se adaugatocatura, sasfaraie inca5 minute; apoi se ia prajeala de pe foc, se scurge bine de grasime si se raceste
Ouale se bat cu sare si piper
Se amesteca, e deja actul trei, toate, tocatura, ceapa ramasa, ouale (si smantanasora-mii)
Prapurul se scurge de apa, se intinde dantela-i cu delicatete si se umple cu amestecatura de mai sus
REȚETĂ DROB DE MIEL.Finalul (in trei variante:
Prima: se unge cat de bine cu unt o tavaadancutade cozonac, se potriveste drobul in forma asta si se dala cuptor, la foc foarte mic, panase rumeneste bine (maroniu deschis)
A doua: se turteste drobul, rotunjit ca o… turta, printr-o clisafacutadin 2 ouasi 2 linguri de faina, si se pune la prajit in grasime incinsa, panase rumeneste; se mai pune si in cuptor, vreo 15-20 minute, la foc minuscul, sase lege – usuce – patrunda
A treia: tava de cozonac se unge cu unt, se presaradin gros cu pesmet; drobul si el se presaracat de des cu pesmet; se pune in tavasi se dala cuptor
REȚETĂ DROB DE MIEL. Tradițional, pe masa de Paște nu trebuie să lipsească drobul de miel. Cum poate fi preparat, vă prezentăm rețeta de drob de miel a lui Radu Anton Roman cu care, cu siguranță, nu veți da greș. Sursa rețetei pentru drobul de miel traditional: www.bucataria-lui-roman.ro