Acest lucru i-a adus în situația de a-și lua „Rămas bun!” de la fiica lor imediat după naștere.
Cuplul a decis să ducă nașterea la capăt, deși fetița pe care Keri o purta în pântece nu avea creier și urma să moară la scurt timp după ce se năștea. Femeia și soțul ei au mers în luna decembrie la ecografia cu ultrasunete și au aflat de la medici că bebelușul lor suferea de o boală foarte rară, anencefalie, caracterizată prin lipsa cerebelului și a encefalului.
În ciuda veștii dureroase, Keri și Royce au decis să păstreze copilul și să îl aducă pe lume cu speranța că îi vor putea dona, ulterior, organele. Micuța urma să supraviețuiască minimum 5 minute și maximum 36 de ore.
Keri a povestit, potrivit Mirror, cum simțea, în perioada sarcinii, că fetița ei se mișca și o lovea și a știut, în acele momente, că micuța este și va fi în siguranță cât timp ea o va purta în pântece și că, imediat ce aceasta se va naște, va putea face un lucru extraordinar, salvând viețile altor copii.
În această săptămână, Keri a născut și a publicat pe contul ei de Instagram o fotografie de familie în care o ținea pe micuța nou-născută în brațe, alături de ele fiind Royce și fiul lor mai mare.
„I-am spus „Bun venit!” scumpei noastre Eva ieri. Ea a fost perfectă în felul ei. O să scriu mai multe despre povestea ei incredibilă mai târziu”, a scris Keri în descrierea fotografiei.
Părinții abia au apucat să își ia „Rămas bun” de la fetița lor, care nu a supraviețuit decât câteva momente după naștere. Cu toată durerea în suflet, într-un interviu pentru Good Morning America, tatăl fetiței a declarat că scopul acesteia a fost unul mai mare decât viața însăși și că, chiar dacă nu va putea să le povestească celorlalți despre cât de frumoasă este fiica lui și cât de bine se descurcă la școală, le va spune cu mândrie că, încă de mică, a vrut să „facă ceva” cu viața ei.
Cuplul a ales numele Eva pentru micuță tocmai pentru că semnificația acestuia este „cea care dă viață”.
Povestea celor doi părinți și a Evei a stârnit aprecierea și emoția tuturor celor care au citit-o și a fost considerată de mulți o lecție de viață.