„Vom folosi cele trei bănci pe care le avem deja în Europa ca ancore pentru operațiunile noastre”, a spus Daniel Pinto într-un interviu, referindu-se la entitățile locale ale firmei care are sediul în New York.
Înainte de referendumul din iunie 2016, directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, le-a transmis angajaților britanici că aproape 4.000 de angajați ar putea fi relocați dacă votul va fi în favoarea Brexitului.
Mai multe bănci se pregătesc să își mute sediile din Londra, după ce prim-ministra Theresa May a declanșat mecanismul formal pentru a ieși din blocul comunitar.
Deutsche Bank AG a transmis, săptămâna trecută, că ar putea muta 4.000 de angajați din Londra, iar Goldman Sachs Group Inc. a spus că va începe, cel mai probabil, relocarea unor poziții din 2017.
Standard Chartered Plc și Barclays intenționează să mute din angajați în Dublin, iar Goldman Sachs și Morgan Stanley iau în considerare hub-ul financiar din Frankfurt.
Londra ar putea pierde 10.000 de locuri de muncă din sectorul bancar și alte 20.000 de funcții din domeniul serviciilor financiare, potrivit comisiei de experți Bruegal, în timp ce alți experți estimează că locuri de muncă afectate variază de la 4.000 la 232.000.