„Nu există niciun act ilegal semnat de mine”, a declarat Traian Băsescu, la intrarea în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).
Întrebat, la ieșire, cum s-a făcut retrocedarea respectivă, fiind vorba de 66 de imobile într-o zi, fostul președinte a răspuns: „În condițiile legii”.
Dan Apostol, avocatul fostului președinte al României, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acesta a dat o declarație scrisă, de martor.
„L-am reprezentat pe președinte în toate dosarele penale intentate împotriva dânsului și soluția a fost mereu aceeași pe care o știți. Nu există nicio emoție din niciun punct de vedere, niciun dosar penal intentat dânsului deoarece există un simplu adevăr: nu a încălcat niciodată legea. Urmărirea penală nu e publică”, a mai spus Dan Apostol, avocatul lui Traian Băsescu.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul președinte a fost citat să se prezinte pentru audieri în dosarul privind retrocedarea unor imobile de pe vremea când era primar.
Pe 27 aprilie 2015, Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un dosar deschis la plângerea Ioanei Preda, decizia fiind definitivă.
Ioana Preda a declarat, la acea vreme, la Antena 3, că a făcut plângerea în 2008 – 2009 contra lui Traian Băsescu, pentru retrocedarea unor imobile, în 2003, către Nicholas Jordan. Preda a mai precizat că din unul din aceste imobile din sectorul 4 a fost evacuată în urmă cu mai mulți ani.