Un teren de fotbal și un parc, printre terenurile de sute de milioane de euro retrocedate de Tribunalul București. Viceprimar: „Toată povestea e cusută cu ață albă”

Un teren de fotbal și un parc, printre terenurile de sute de milioane de euro retrocedate de Tribunalul București. Viceprimar: „Toată povestea e cusută cu ață albă
Publicat: 10/05/2017, 09:03

„Obligă Municipiul București să emită dispoziție de restituire în natură pentru următoarele imobile identificate prin suplimentul la raportul de expertiză (filele 230 – 243, volumul III): – lotul PMB dat în folosință gratuită Asociației Sport Club Juventus București, în suprafață de 43.493 mp, cu excepția suprafeței ocupate de construcțiile C1 și C2 identificate prin planul anexă aflat la fila 243, volumul III; – lotul PMB în suprafață de 24.289 mp, triunghiular, adiacent terenului dat în folosință gratuită Asociației Sport Club Juventus București”, se arată în decizia Tribunalului București, din 10 aprilie.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 2 susțin că instituția nu a fost implicată în proces însă va face o cerere de intervenție. Procesul ar fi început în anul 2001, intimatul fiind Primăria Capitalei.

„Există o lege care spune că bazele sportive nu se retrocedează în natură, dar dacă judecătorii nu vor ține cont de această lege, nu vom avea ce face și va trebui să eliberăm și parcul și zona stadionului Juventus Colentina. Problema este că acolo sunt peste 300 de copii care fac fotbal gratuit, în cadrul clubului. Iar dacă acest club se închide, ei, practic, nu vor mai avea unde să se antreneze”, susține viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

În același caz, judecătorii au decis și restituirea altor terenuri, unul fiind cel în care se regăsește Parcul Motodrom.

„Obligă Municipiul București să emită dispoziție de restituire în natură pentru următoarele imobile identificate prin suplimentul la raportul de expertiză : lotul PMB fost poligon auto în suprafață de 10.104 mp; – lotul PMB dat în folosință SC Contact Autotransport CO SRL în suprafață de 1.697 mp; Obligă Municipiul București să emită în termen de 30 de zile de la data pronunțării unei hotărâri irevocabile în prezenta cauză, dispoziție de acordare a măsurilor reparatorii în echivalent în condițiile Legii 165/2013 pentru următoarele imobile identificate prin suplimentul la raportul de expertiză (filele 230 – 243, volumul III): – lotul PMB concesionat către SC Lumina Instituții de Învățământ SA în suprafață de 14.468 mp; – lotul PMB dat în folosință către SC Shell România SRL în suprafață de 1.329 mp; – lotul PMB în suprafață de 1.079 mp având destinația de parcare adiacentă benzinăriei Shell; – lotul PMB în suprafață de 27.533 mp ocupat de blocuri, drumuri, alei și spații verzi; – terenul în suprafață de 13.330 mp situat în strada Răscoala, numărul 9A, sectorul 2 pentru care au fost emise titluri de proprietate conform Legii 18/1991; – Lotul 2 – reprezentat de terenul în suprafa?ă de 8,16 ha pe care se regăsește Parcul Motodrom”, se mai arată în hotărâre.

Dacă decizia va rămâne definitivă, terenurile ar urma să ajungă la Mihăilescu Ilieana Clara Constanța, cea care a introdus acțiunea în instanță.

„Din informațiile pe care le am, această doamă a depus nenumărate cereri de retrocedare a diverse zone din București, dar a pierdut de fiecare dată procesele. Mai puțin acesta… În cazul în care terenuri vor fi pierdute, ținând cont de sumele foarte mari vehiculate, e greu de spus că despăgubirea nu se va face în natură. Este vorba de 240.000 de metri, iar metrul pătrat costă 200-300 de euro, vorbim așadar de sute de milioane, pe care primăria nu le are. (..) Actul care stă la baza acestei retrocedări este ilizibil, cu excepția unor plângeri edificatoare, care par a fi adăugate. Nu a auzit nimeni de doamna Mihăescu, că ar fi din vreo familie înstărită din perioada interbelică, toată povestea pare cusută cu ață albă. (…) Nu vreau să acuz pe cineva că nu s-a implicat, dar, la prima vedere, din ceea ce înțeleg eu din acte, asta pare”, a mai spus Dan Cristian Popescu.

FOTO: realfreshnews.wordpress.com

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Israelul l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
O tânără care îşi înşela soţul l-a minţit că a fost violată. A inventat că...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
Data exactă la care vor fi virate tichetele sociale în luna octombrie. Banii intră direct...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Locul unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Ultima dorință a fostului milionar
Harry, eclipsat total de William. Momentul a fost jenant
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Atmosfera noastră transformă praful din Sahara în minerale care alimentează viața