Prima pagină » Sănătate » De ce nu trebuie să bem niciodată lapte nefiert. Avertismentul specialiștilor

De ce nu trebuie să bem niciodată lapte nefiert. Avertismentul specialiștilor

De ce nu trebuie să bem niciodată lapte nefiert. Avertismentul specialiștilor
Mare parte din laptele pe care îl găsim în supermarket este pasteurizat, ceea ce îl face potrivit pentru a fi consumat fără a mai fi fiert sau încălzit. Totuși, faptul că putem desface o cutie de lapte care a trecut prin acest proces și putem umple un pahar fără nicio grijă nu înseamnă că același lucru poate fi făcut și în cazul laptelui neprelucrat. Specialiștii avertizează că nefiert, acest aliment poate fi foarte periculos pentru sănătate.

Produsele lactate nu trebuie consumate în forma lor brută, neprelucrate. Vorbim aici în special despre lapte. Un studiu realizat în Statele Unite arată că 750 de persoane au ajuns la spital numai în SUA pe parcursul unui an din cauza consumului de produse lactate neprelucrate, în timp ce nu mai puțin de 840 au avut nevoie de servicii medicale din cauza consumul de lapte „crud”. 

Principalele probleme care pot apărea din cauza consumului de lapte nefiert sunt infecția cu salmonela sau apariția enterocolitei cu Campylobacter. 

Deși comsumatorii de lapte „crud” spun că acest aliment este mult mai gustos în această formă, explicându-și, astfel, acest obicei, specialiștii spun că nu poate fi vorba despre așa ceva, cum nu sunt de acord nici cu faptul că nepreparat, laptele aduce un aport mult mai mare de vitamine și nutrienți în organism. 

Riscul de infecție este și mai mare în cazul persoanelor care au un sistem imunitar slăbit, femeilor însărcinate și copiilor. 

Citește și