Prima pagină » Magazin » „Let’s Do It, România!”. Cum a luat naștere, în 2010, o mișcare fenomen în România

„Let’s Do It, România!”. Cum a luat naștere, în 2010, o mișcare fenomen în România

Liana Buzea, persoana care a adus în România mișcarea de curățenie a naturii „Let''s Do It!" - cea mai mare mișcare eco-socială din România - prezintă, în paginile cărții „200.000", care va fi lansată, joi, la București, povestea din spatele celui mai amplu proiect de voluntariat din țara noastră. „Am scris „200.000" în primul rând pentru a inspira orice român să se activeze să rezolve orice problemă vede în jurul său. Să nu aștepte să o rezolve alții pentru el, ci să ia singur inițiativa", susține autoarea cărții.

În cadrul cărții „200.000”, „Liana Buzea povestește experiența proprie, din momentul în care a aflat despre proiectul de curățenie a țării, pe bază de voluntariat, inițiat în Estonia în 2008, până în ziua de 25 septembrie 2010, zi în care s-a încheiat prima mobilizare civică în masă a României pentru curățarea naturii de gunoi. În anul 2010, aproximativ 1.289 de români au organizat proiectul pe parcursul unui an de zile, iar aproape 200.000 de români au ieșit din case pentru a arăta în primul rând că România poate să se mobilizeze pentru o cauză socială, în pofida neajunsurilor și a problemelor cu care se confruntă”, se arată în cadrul unui comunicat de presă al Editurii Filos.

„Am scris „200.000″ în primul rând pentru a inspira orice român să se activeze să rezolve orice problemă vede în jurul său. Să nu aștepte să o rezolve alții pentru el, ci să ia singur inițiativa și să construiască singur evenimentul, proiectul, compania, asociația sau orice e nevoie să rezolve problema cu care se confruntă. Și să încurajeze oamenii dimprejurul său să facă ceva constructiv, proactiv și util”, a declarat Liana Buzea, autoarea cărții „200.000”.

Cartea beneficiază de un cuvânt înainte din partea alpinistului Alex Găvan, care se declară a fi implicat în cauzele sociale pentru mediu și păduri, dar și de testimoniale din partea mai mulor persoane publice: Claudia Tocilă, Vlad Gliga, Dragoș Bucur și Cristian China Birta.

Lansarea cărții va avea loc joi, 18 mai 2017, ora 19:00, în București, la SenecaAntiCafe, iar la eveniment  vor vorbi alpinistul Alex Gavan, blogger-ul Chinezu’ (Cristian China Birta) și curatorul TEDxEroilor Vlad Gliga.
 

Cine este Liana Buzea, aflați în materialul de mai jos

 

Autor