Dragnea, despre răspunsul la sesizarea fostei soții la CCR: O probă de mare specializare juridică. Când se judecă excepția ridicată de Bombonica

Dragnea, despre răspunsul la sesizarea fostei soții la CCR: O probă de mare specializare juridică. Când se judecă excepția ridicată de Bombonica
Publicat: 19/05/2017, 17:39
Actualizat: 29/03/2019, 08:59

„Este o probă de mare specializare juridică și constituțională. Noi, de exemplu, de la Parlament nu dăm astfel de răspunsuri. Camera Deputaților nu răspunde la solicitări făcute pentru spețe ale unor persoane fizice aflate în procese. Noi răspundem când sunt dispute constituționale între instituții, conflict între instituții, contestații făcute de Avocatul Poporului. Nu intrăm în astfel de… Dar probabil la Guvern este o altă practică. Nici nu cred că premierul Grindeanu a știut despre ce e vorba”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat să comenteze punctul de vedere transmis de Guvern către CCR cu privire la excepția de neconstituționalitate invocată de către Bombonica Prodana, fosta sa soție.

Livu Dragnea a precizat la solicitarea jurnaliștilor că relațiile sale cu premierul Grindeanu sunt „foarte bune”: „Sunt bune, sunt foarte bune”, a răspuns liderul PSD.

Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a declarat, vineri, la Constanța, că sesizarea Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, referitoare la excepția de neconstituționalitate în cazul abuzului în serviciu se va judeca, cel mai probabil, pe 6 iunie.

Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, s-a aflat, vineri, la Constanța, unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea unei universități particulare. Întrebat de jurnaliști despre cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a liderului PSD, Liviu Dragnea, ridicând o excepție de neconstituționalitate în ceea ce privește abuzul în serviciu, Dorneanu a precizat că judecătorii CCR vor judeca sesizarea acesteia „probabil” în data de 6 iunie.
„Cazul Bombonica așteaptă la rând. Probabil în 6 iunie vom judeca acest caz pentru că a urmat calea obișnuită a excepțiilor de neconstituționalitate. Nu puteam să-i dăm un termen mai scurt sau mai lung. Aș putea să spun că i-am dat un termen mediu”, a spus Dorneanu.
Totodată, Valer Dorneanu a evitat să se pronunțe asupra punctului de vedere al Guvernului României în acest caz. Executivul a cerut CCR respingerea excepției formulate de fosta soție a lui Liviu Dragnea, privind lipsa pragului valoric pentru abuzul în serviciu.
„Mă puneți în situația să mă pronunț asupra unor aspecte care vizează strict dezbaterile care vor avea loc în plenul Curții. Noi nu luăm decizii separate și nici nu vorbim separat. După ce luăm decizia care va îmbrăca toate aspectele, după aceea veniți în București și vă stau la dispoziție. În orice caz, odată sesizați de principiu, Curtea Constituțională soluționează acea cauză. Nu suntem ca în procedura civilă unde să funcționeze retragerea plângerii”, a mai comentat Valer Dorneanu.
Instanța supremă a sesizat CCR în legătură cu abuzul în serviciu, în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu. Solicitarea a fost făcută de fosta soție a președintelui PSD. Bombonica Prodana a invocat lipsa unei limite a prejudiciului pentru abuzul în serviciu. În acest dosar, alături de Liviu Dragnea a fost trimisă în judecată fosta soție a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzația de abuz în serviciu dar și Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.
Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu a ținut, vineri, un curs festiv și a acordat numele său Promoției 2017 a Facultății de Drept și Științe Administrative din Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, în cadrul festivității fiind distins cu cel mai înalt titlu academic, titlul de Doctor Honoris Causa.
Dorneanu s-a alăturat astfel altor personalități care au primit din partea instituției această recunoaștere a valorii, între care se numără Constantin Bălăceanu Stolnici, George Maior, Emil Hurezeanu, Teodor Meleșcanu, ÎPS Laurențiu Streza, Mugur Isărescu, Keith Hitchins, Nicolae Văcăroiu și alții.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Accidentul în care a murit afaceristul român din Baia Mare, implicat în campania lui Trump,...
Ce au făcut Bianca și Robert după circul și eliminarea de la Insula! Adevărată telenovelă...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt...
Anca Țurcașiu, ipostază senzuală la plajă! Are 53 de ani, dar i-a fascinat pe toți...
Revin temperaturile sufocante, de aproape 40°C. Cod galben de caniculă până luni, în mai multe...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
„Profeția” fostul președinte Gerald Ford despre prima femeie în fruntea Americii
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Ce este starea de flux și cum o putem obține?