Iată trei dintre cele mai importante calități ale vinului alb:
1. Vinul alb poate contribui la îmbunătățirea metabolismului și ritmului cardiac. În cadrul unui studiu, publicat în 2015, cercetătorii i-au pus pe participanții, care sufereau de diabet zaharat de tip 2, să bea vin roșu, alb sau apă la cină, pentru doi ani, urmând o dietă strictă mediteraneană. În timp ce băutorii de vin alb și roșu au afișat cele mai notabile îmbunătățiri în ceea ce privește funcționarea inimii și metabolismului.
2. La fel ca vinul roșu, cel alb poate contribui la îmbunătățirea nivelului de colesterol. Un alt studiu, care a implicat participarea a 146 de oameni, timp de 12 luni, care făceau mișcare fizică de două ori pe săptămână și beau vin – de orice fel – a arătat o ameliorare semnificativă a nivelului de colesteriol din organismul acestora.
3. Vinul alb este bun, de asemenea, pentru buna funcționare a plămânilor. Cercetători de la Universitatea din Buffalo au arătat că vinul alb, asemenea celui roșu, sporesc sănătatea plămânilor.
Trebuie precizat, în același timp, că cele mai multe varietăți de vin alb au un conținut mult mai redus de zahăr față de cel conținut de cele din categoria vinului roșu.
Indiferent de opțiune, moderația este cea mai importantă.