Prima pagină » Știri politice » Ce creșteri și scăderi de salarii sunt prevăzute în Legea salarizării. Anunțul făcut de Olguța Vasilescu

Ce creșteri și scăderi de salarii sunt prevăzute în Legea salarizării. Anunțul făcut de Olguța Vasilescu

Ce creșteri și scăderi de salarii sunt prevăzute în Legea salarizării. Anunțul făcut de Olguța Vasilescu
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, vineri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că aproximativ 60% dintre salarii vor avea creșteri și mai mari de 100%, iar aproximativ 3% dintre salarii vor scădea, conform formei actuale a proiectului Legii salarizării.

„Legea salarizării se va vota marți în Comisie, a mai rămas un singur articol important din această lege, articolul 37, care se referă la aplicarea acestei legi, cum se va face etapizat și trebuie să așteptam ca în aceste zile câte au mai rămas până marți, Ministerul de Finanțe să-și facă toate calculele, pentru a ne spune cu exactitate de la 1 ianuarie ce categorii de bugetari vor intra cu măriri, obligatoriu toți cu 25%, dar posibil să fie sănătatea și educația cu mai mult. Asta o să ne spună finanțele și de asemenea ce categorii  de bugetari vor intra chiar de la 1 iulie cu majorări salariale. De asemenea, aș vrea să fac precizarea că miercuri se va vota în plenul Camerei Deputaților la votul  final”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, vineri seară, la Antena 3.

Potrivit ministrului Muncii, aproximativ 60% dintre salarii vor avea creșteri și mai mari de 100%, fiind vorba de salariile care, în prezent, sunt foarte mici, „în jurul salariului minim pe economie”, iar aproximativ 3% dintre salarii vor scădea, „deoarece erau atât de mari, încât ceilalți bugetari nu puteau să le prindă din urmă, nici măcar în anul 2022”.

„Este vorba de salarii care sunt în jurul a 12 .000 și chiar mai mari până la 20.000, dacă le vom lăsa așa disfuncționalitățile ar continua șu după anul 2022”, a completat Olguța Vasilescu.

În viziunea sa, „nu există niciun articol care să poată fi declarat neconstituțional de către Curte” și nici nu ar exista „motive serioase ca președintele Klaus Iohannis să o întoarcă înapoi la Parlament”.

Legea salarizării urmează să fie dezbătută și votată, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, intrarea sa în vigoare fiind prevăzută de la 1 iulie 2017.

Ministrul Muncii declara, luni, că dacă președintele Klaus Iohannis va retrimite legea salarizării bugetare în Parlament, proiectul de lege va intra în vigoare fie la data de 1 iulie, dacă Legislativul „se va mișca suficient de repede”, fie cu data de 1 august, potrivit Mediafax.

Autor