1. Gust
Studiile demonstrează că aproximativ 25% dintre noi au abilitatea de a simți gusturile mult mai intens, în special cele amare. Cercetătorii consideră că această capacitate a fost dezvoltată cu mii de ani în urmă, ca o modalitate de a evita plantele potențial otrăvitoare, care au, de obicei, gust amar.
2. Flexibilitate
Cei care sunt afectați de sindromul Marfan au o mutație care afectează țesutul conjunctiv. Aceasta le oferă oamenilor abilitatea de a se îndoi în toate direcțiile posibile. Semnele acestei afecțiuni includ brațe, picioare și degete lungi, coloană vertebrală curbată și un corp înalt și subțire. De asemenea, persoanele cu această afecțiune pot prezenta complicații grave de sănătate, care afectează inima, ochii, vasele de sânge și oasele.
3. Viteză
Mutațiile din gena ACTN3 sunt asociate cu capacitatea de a alerga rapid. ACTN3 produce alfa-actinina3, o proteină responsabilă pentru fibrele musculare puternice, ce ne ajută în procesul de alergare. Cercetările arată că persoanele care posedă un nivel ridicat al acestei proteine ​​au capacitatea de a-i depăși pe ceilalți.
4. Rezistență la otravă
Oamenii dintr-un oraș micuț din Argentina au moștenit o mutație genetică ce îi face rezistenți la otrăvirea cu arsenic. Cercetătorii cred că acest fenomen se datorează faptului că apa satului a fost poluată natural cu arsenic. Oamenii din această comunitate au convingerea că posedă gena AS3MT, care îi ajută să elimine toxinele mult mai repede decât o persoană obișnuită.
5. Rezistență la grăsime
Incapacitatea de a câștiga în greutate poate fi un vis pentru mulți oameni, dar realitatea este alta. Sindromul MDP, care afectează 8 persoane din lume, împiedică stocarea grăsimilor sub piele. În schimb, se depune în sânge și duce la diabet, dar și la alte complicații.
6. Viziune
O stare numită tetracromie permite oamenilor să vadă aproape 100 de milioane de culori diferite. În comparație, omul mediu poate distinge până la un million. Acest lucru este cauzat de o mutație, care este responsabilă de producerea pigmenților pentru vederea colorată.
7. Oase puternice
Aceeași mutație genetică care duce la osteoporoză, condiție ce are ca rezultat oasele slabe și fragile, poate, de asemenea, să aibă un efect total opus: oasele puternice.
8. Pielea care rezistă la șocuri
Slavisa Pajkic, „The Battery Man”, are o mutație genetică care a dus la lipsa glandelor salivare și sudoribare. Deoarece aceste glande lipsesc, corpul său poate rezista la tensiuni de până la 20.000 de volți, chiar dacă majoritatea oamenilor ar fi grav răniți la 50 de volți.
9. Imunitate la durere
Congenital, insensibilitatea la durere (CIP) este o afecțiune rară, care împiedică o persoană să resimtă durerea, chiar dacă își rupe un os, se arde sau se confruntă cu orice alt tip de leziune. CIP este cauzată de o mutație în gena SCN11A. Aceasta scade cantitatea de sodiu din celulele corpului, ceea ce este esențial pentru a da alerta de durere la nivelul creierului. CIP afectează mai puțin de 100 de persoane din întreaga lume.
10. Superputere
Persoanele care au o mutație genetică în gena MSTN vor obține rapid mușchi. MSTN produce miostatină, o proteină care transmite organismului să înceteze acest proces. În general, cei care au această mutație au o cantitate mult mai mare de mușchi decât ceilalți.