Studii recente relevă că exercițiile fizice regulate, cum ar fi plimbările, pot ajuta oamenii care au fost diagnosticați cu cancer
Cercetările demonstrează că pacienții care au efectuat un exercițiu de intensitate moderată de 25 de minute și-au crescut la jumătate șansele de supraviețuire, ceea ce arată că activitatea fizică deține un rol esențial.
Cercetarea a implicat 337 de femei care au fost diagnosticate cu cancer de sân și au suferit o intervenție chirurgicală pentru a elimina tumorile.Timp de opt luni, unui grup i s-a spus să urmeze un program de exerciții de 180 de minute pe săptămână, iar cel de al doilea a primit îngrijire standard.
Comparația dintre grupuri s-a făcut după o urmărire de opt ani.
Sandra Hayes, de la Universitatea de Tehnologie din Brisbane, care a efectuat studiul, a declarat că mersul pe jos a fost exercițiul ales de majoritatea pacienților.
În cea de a doua probă, 992 de persoane cu cancer intestinal au fost evaluate în ultimii șapte ani.În comparație cu cei care au respectat doar în teorie liniile trasate de Societatea Americană de Cancer privind hrana și exercițiile fizice, cei care le-au urmat îndeaproape au avut un risc cu 42% mai mic de a muri. Sfatul includea practicarea unor exerciții timp de 22 de minute pe zi.
„Mersul pe jos este un exercițiu grozav pentru toată lumea”, a spus Erin van Blarigan, de la Universitatea din California, care a lucrat la studiu.