Prima pagină » Sănătate » Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii
Vara vine cu multe bucurii, iar una dintre ele este că avem la dispoziție multe fructe de sezon. Fructele de vară nu sunt doar delicioase, dar au și multe beneficii pentru sănătatea ta. Consumul a 2-3 porții de fructe zilnic este unul dintre cele mai bune moduri de a-ți îmbunătăți dieta și starea generală de sănătate.

Îți faci griji în privința zahărului? Asta nu ar trebui să te oprească de la a te bucura de fructe proaspete. Zaharului din fructele întregi este însoțit de fibre, antioxidanți și mulți alți nutrienți sănătoși cu rol de hrănire și hidratare. De fapt, studiile arată că introducerea fructelor în dieta ta zilnică și ca gustare ar putea reduce riscul de boli de inimă, obezitate și chiar ar putea oferi protecție împotriva anumitor tipuri de cancer.

Fie că le consumi ca atare, într-o salată de fructe, ori în preparate în smoothie-uri, sucuri sau chiar înghețată home-made, fructele reprezintă desertul perfect pentru o siluetă de invidiat!

Profită de cele mai bune alegeri!

1. Piersici

Piersicile zemoase și aromate evocă perfect astmosfera de vară. Piersicile sunt cele mai gustoase în lunile iunie și iulie și sunt perfecte pentru zilele calde de vară. O singură piersică este suficientă pentru a acoperi necesarul zilnic de vitamina C. Deși sunt trei sferturi apă, acest fruct zemos conține și nu mai puțin de 10 vitamine, C, E si K și alte 6 tipuri de vitamina B (tiamină, riboflavină, vitamina B6, niacin, acid pantotenic, acid folic). Cu doar 60 de calorii, o piersică medie conține mai mult de 20 de micronutrienți, printre care se numără fibrele, vitaminele și antioxidanți, cu efect anti-cancerigen și anti-inflamator.

Piersicile sunt gustarea perfectă și pot fi folosite în nenumărate rețete de la deserturi la antreuri. Piersicile pe grill sau la cuptor cu scorțișoară reprezintă un desert sărac în calorii, dar bogat în arome! Le poți folosi pe post de garnitură lângă carnea de pui, porc, fructe de mare, ores sau couscous.  Ca bonus, consumul regulat de piersici îți ferește tenul de riduri!

2. Mango

Mango conține peste 20 de vitamine și minerale cu o multitudine de beneficii pentru sănătate. Doar o porție de mango oferă doza zilnică de vitamina C, care, întărește sistemul imunitar, menține gingiile și dinții sănătoși și contribuie la stimularea producerii colagenului. Fructul de mango este o sursă excelentă de fibre, de ajutor pentru menținerea unui nivel scăzut al glucozei și pentru inducerea senzației de sațietate.

O altă veste bună? O porție de mango are doar 100 de calorii, așa că poate deveni cu ușurință o gustare de bază! O metodă creativă de consuma mango – încearcă să pui la congelator peste noapte bucăți de mango. Consistența fructului de mango înghețat este asemănătoare cu cea a înghețatei de fructe, dar fără niciun adaos de fructe sau alte ingrediente.

Citește continuarea în CSID!

Citește și