Tăriceanu a fost chestionat cu privire la negocierile pe care coaliția de guvernare le are cu UDMR.
„S-au închis discuțiile”, a replicat Tăriceanu. ,,Am hotărât să oprim discuțiile. Așa cum v-am spus, PSD și ALDE are majoritatea pentru moțiunea de cenzură, nu avea rost să insistăm pe această idee speculată împotriva noastră și să creeze îngrijorări membrilor noștri”.
Acesta a mai precizat că erau puse în discuții cel puțin trei proiecte de lege, care nu pot fi rezolvate, însă, sub presiunea timpului, ca urmare au oprit aceste inițiative.
,,Erau discuții în legătură cu cel puțin trei proiecte de de lege, primul, cel care face referire la declararea zilei de 15 martie – ziua maghiarilor și care se sărbătorește pretutindeni, coborârea pragului la care se folosesc inscripționări bilingve și al treilea proiect, cel referitor la legea minorităților care nu vizează numai comunitatea maghiară, ci și celelalte minorități. Însă, acestea nu se pot rezolva într-un timp atât de scurt. Toate cele trei legi ar trebui bine gândite, analizate nu luate sub presiunea timpului”, a declarat Tăriceanu.
Președintele ALDE a mai subliniat că a fost arătată disponibilitate, dar ,,în fața volumului mare nu putem să gestionăm într-un timp atât de scurt, ca urmare ne-am oprit”.
Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat dacă se ia în calcul amânarea votului pe moțiune, acesta negând ferm această posibilitate.
,,În niciun caz. Văd în ultimele zile o acționare a unor rețele, a unor oameni care sunt liniștiți și devin dintr-o dată hiperactivi și se lansează zvonuri fără niciun fundament. Mâine, la ora 11.00 se votează moțiunea pe cenzură”, a spus Tăriceanu.
Acesta a mai spus că majoritatea va vota ca legea să treacă și vor susțiune moțiunea de cenzură, precizând că numărul celor din coaliția PSD – ALDE care nu vor vota sunt în jur de 16 sau 17.
UDMR nu va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, a anunțat marți senatorul Tanczos Barna, care a precizat că atâta timp cât toate negocierile au picat cu PSD, UDMR nu are de ce să intre în „cearta internă” a social democraților.