Studiul a constatat, de asemenea, că persoanele care au mâncat mai mult de două porții de pește au fost mai puțin expuse poliartritei reumatoide.
Studiile anterioare au constatat că administrarea suplimentelor de ulei de pește – bogate în acizi grași Omega 3 – ameliorează durerea articulară asociată cu artrita. Însă cercetătorii au vrut să vadă dacă efectul este același după consumarea cărnii de pește.
„Dacă descoperirea noastră rămâne valabilă și în alte studii, înseamnă că acest consum de pește poate reduce inflamația. Constatările noastre pot oferi pacienților cu poliartrită reumatoidă un motiv puternic pentru a crește consumul de pește”, a declarat dr. Sara Tedeschi, autorul principal al studiului.
„Sunt multe măsuri dincolo de medicamente, pe care oamenii cu poliartrita reumatoida le pot lua pentru a-și îmbunătăți sănătatea, precum ar fi renunțarea la fumat și menținerea activității fizice”, a spus și reumatologulBenjamin Ellis.