Acest font a fost într-adevăr conceput în 2004, dar a devenit accesibil publicului odată cu lansarea Microsoft Vista și Microsoft Office, în 2007, când acest tip de scriere fără serife a devenit și fontul implicit al programului de operare. Wikipedia, site faimos tocmai datorită scepticismului său în a implune restricții referitoare la procesul de editare, fapt care îl face unic, a decis să uzeze de posibilitatea de a bloca modificarea articolelor, lucru care se întâmplă extrem de rar și în cazul unor subiecte foarte controversate precum Donald Trump, conflictul israeliano-palestinian sau personalitatea profetului Mahomed.
După publicarea anchetei jurnalistice, administratorii și editorii Wikipedia au început să se gândească serios la această variantă și, în final, au votat pentru blocarea temporară a articolului. „Vă rog, nu-i lăsați pe oameni să editeze pagina despre acest font, pentru că încearcă să salveze un partid corupt prin schimbarea acestor informații”, a scris un utilizator care susține această acțiune.
„Se întâmplă foarte rar ca un articol din Wiki să fie punctul de cotitură într-un scandal politic la nivel internațional. Viteza și eficiența cu care acest articol a fost protejat și cu care i-a fost păstrată integritatea este un exemplu de profesionalism și o dovadă că modelul Wiki este extrem de funcțional”, a adăugat un alt utilizator.
Într-adevăr, fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a anunțat recent că are planuri de a extinde acest tipar și la producția de știri, odată cu promovarea noului proiect WikiTribune pe care urmează să-l lanseze în acest an.