„Până în acest moment, am văzut cum lucrează foarte multe tipuri de oameni, de la profesori universitari de la Harvard, la training-uri cu CEO-ul Google România, până la anteprenori. Cred că până acum, cel mai mult mi-a plăcut cursul cu Ștefan Marius, care este un anteprenor foarte interesant, mi s-a părut că semăn foarte mult cu el și am învățăt foarte multe lucruri de la el. (…) Acum aș vrea să investesc pe industria mașinilor electrice în România, vreau să pornesc o afacere și în publicitate și marketing și vreau să înființez și un ONG. Am multă treabă de făcut”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Luca Onica, cursant Aspire High-School.
Luca este în clasa a XI-a și s-a hotărât să se înscrie la programul Aspire în momentul în care și-a dat seama că aceste cursuri îl pot ajuta în construirea unei afaceri. Experiența lui ca voluntar în asociații de caritate sau în case de copii l-a ajutat să se detașeze de ceilalți candidați și să ocupe unul dintre cele 45 de locuri pentru programul Aspire High-School.
„Mulți dintre noi suntem deja foarte motivați să începem afaceri și să prelungim programele de studii. M-am gândit să îmi pornesc o afacere și aici chiar încep să îmi dau seama cum se pot aranja lucrurile astfel încât să meargă bine, cum pot să îmi aranjez programul de studiu și cum pot să fac ca toate lucrurile să meargă pe direcția pe care vreau să o fac”, a adăugat Luca Onica.
Colega lui, Sonia, nu crede că o afacere este ceea ce i s-ar potrivi, dar este pasionată de discursurile în public și crede că programul Aspire o va ajuta în viitoarea ei carieră ca avocat.
„Mereu mi-a plăcut să vorbesc în public și am avut trei cursuri despre public speaking și am realizat că sunt foarte lucruri de îmbunătățit, la care trebuie să mai lucrez. Aici nu este critică, totul este pe feedback, se începe cu partea pozitivă și atunci când primești partea pozitivă, partea negativă este mai ușor de digerat. Eu nu sunt printre cei care își doresc să deschidă o afacere, eu vreau să urmez dreptul. Vreau să plec în Anglia și vreau să fac Facultatea de Drept European”, a povestit, pentru MEDIAFAX, Sonia Sitea, cursant Aspire High-School.
Sonia spune că numărul limitat de locuri a ambiționat-o să aplice.
„Primul lucru pe care l-am văzut pe site a fost că vin doar 45 de copii din toată Europa și mie îmi place provocarea și am zis: «Sunt destul de bună să vin la proiectul acesta? Să vedem!» A fost o cale de a mă testa pe mine însămi, a fost un proces destul de lung. Vreau să lupt pentru drepturile femeilor și să fiu aici, înconjurată de femei de succes, mi-au arătat că am pentru ce să lupt, mai ales pentru femeile care cred că nu au cum să reușească”, a mai declarat Sonia.
Aspire cuprinde trei programe: unul pentru liceeni, unul pentru studenți și unul pentru orice persoană, care are până în 30-35 de ani. Candidații au de prezentat un eseu, de răspuns la o serie de întrebări și vor susține și un interviu. În urma acestei preselecții, doar aproximativ 25% dintre cei care au aplicat sunt acceptați la cursuri.
Programul Aspire Academy se află anul acesta la cea de-a șaptea ediție, iar cursurile se vor încheia sâmbătă, 22 iulie.
După terminarea programului, participanții vor face parte din rețeaua de job-uri, oportunități și internship-uri din cadrul organizației Aspire. Multe companii de top din România și din străinătate decid să recruteze direct prin intermediul organizației. Comunitatea reunește astăzi peste 500 de elevi, studenți și profesioniști care împărtășesc constant resurse și oportunități cu toți membrii Aspire.
Aspire răspunde nevoii tinerilor români de îndrumare profesională la standarde superioare. Programele le oferă tuturor participanților acces la informații esențiale pentru succesul în carieră într-un mod profesionist, alături de lideri ai mediului de afaceri și profesori internaționali de renume.
Aspire este singurul ONG din România care se ocupă de cursuri pe business și leadership coduse de profesori de la Harvard, Stanford și Georgetown. În prezent, absolvenții Aspire studiază și muncesc în peste 37 de țări.