Prima pagină » Magazin » Caz inedit în SUA. Detaliile cheie ale unei crime conjugale vin de la un papagal

Caz inedit în SUA. Detaliile cheie ale unei crime conjugale vin de la un papagal

Caz inedit în SUA. Detaliile cheie ale unei crime conjugale vin de la un papagal
O femeie din Michigan și-a ucis soțul și apoi a încercat să-și ia propria viață în urmă cu doi ani. De atunci, judecătorii nu au dat încă o sentință definitivă în acest caz, deși femeia este judecată pentru omor deosebit de grav. Singurul martor la crimă a fost papagalul cuplului, despre care familia bărbatului susține că ar putea să-și amintească și să rostească cuvintele rostite de cei doi înainte ca femeia să deschidă focul asupra soțului ei, având în vedere că pasărea repetă obsesiv cuvintele „Nu trage!", imitând tonul vocii bărbatului ucis, potrivit BBC News.

Glenna Duram și-a împușcat mortal soțul, pe Martin Duram, în anul 2015, după care a încercat să se sinucidă. Martor la întreaga scenă a fost papagalul cuplului, Bud, un papagal gri african capabil să repete cuvintele rostite de oameni. 

Familia lui Martin este extrem de nemulțumită de faptul că procesul durează de aproape doi ani și că, deși a fost judecată sub acuzația de omor deosebit de grav, Glenna nu a primit până acum o pedeapsă definitivă. Procurorii susțin că decizia finală ar urma să fie dată la finalul lunii.

Totuși, membrii familiei lui Martin susțin că detaliile cheie în acest caz le-ar putea oferi papagalul Bud, care, din 2015 încoace repetă continuu cuvintele „Nu trage!”, rostite cu o voce care o imită pe cea a victimei. Cu toate acestea, pasărea nu a fost adusă în sala de judecată. 

„Cred cu adevărat că el a fost acolo și că își aduce aminte ce au spus cei doi atunci. El înregistrează tot ce aude și repetă cu o voce care seamănă cu cea ale cărui vorbe le rostește”, a spus mama lui Martin Duram. 

Unul dintre procurorii care s-au ocupat de cazul crimei din Michigan a admis, inițial, că pasărea poate fi considerată martor, însă cererea lui a fost respinsă de ceilalți colegi, motivând că o pasăre nu poate fi adusă în sala de judecată într-un proces atât de grav.