Prima pagină » Magazin » Alimentul la care 95% dintre români nu renunță nici măcar o săptămână

Alimentul la care 95% dintre români nu renunță nici măcar o săptămână

Alimentul la care 95% dintre români nu renunță nici măcar o săptămână
Un studiu de piață național care a analizat obiceiurile românilor în ceea ce privește consumul de carne de pui plasează acest aliment în topul preferințelor românilor.

 Astfel, în ceea ce privește tipurile de carne consumate cel mai des, carnea de pui este pe primul loc, 7 din 10 români susținând că o utilizează pentru pregătirea meselor de mai multe ori pe săptămână. Totodată, 95% dintre persoanele care gătesc cel puțin săptămânal consumă acest tip de carne.

Hypermarketurile și supermarketurile rămân cele mai frecventate locuri de unde românii aleg să cumpere carnea de pui (77%), în timp ce magazinele fizice specializate (49%) și magazinele alimentare obișnuite (46%) sunt preferate de un număr mult mai mic de persoane.

94% dintre români preferă să cumpere carne proaspătă refrigerată în detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format în special din tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Citește continuarea în CSID