Erin McKelvey a început să aplice pentru joburi în domeniul IT încă din anii 90, după terminarea facultății, însă a avut foarte puțin succes. A renunțat și abia anul trecut a început să-și încerce din nou norocul. Același rezultat.
Totul, până când o prietenă i-a vândut un pont din propria experiență similară. Prietena, pe nume Alexandra, a întâmpinat aceași probleme până în momentul în care și-a schimbat prenumele în CV și și-a pus unul masculin, Alex. Imediat, aceasta a început să fie sunată de diverse companii.
Erin a urmat exemplul Alexandrei și și-a pus în loc de prenume porecla sa, „Mack”. Rezultatul? Rata de succes a sa în ceea ce privește apelurile de la companii a crescut de la aproape 0 la 70%.
„S-a întâmplat asta pentru că era un nume neobișnuit? Un nume masculin? Un nume care stârnește interesul? Nu voi ști niciodată”, a declarat Erin pentru o revistă economică.
Cu noul nume în CV, Erin a reușit să obțină un job pe o poziție de top la o companie importantă.
Se pare că numele, deși suntem tentați să credem că nu contează deloc, cântărește foarte mult în majoritatea situațiilor când vine vorba despre găsirea unui loc de muncă. Astfel de cazuri au mai fost semnalate, în trecut, peste hotare. O doamnă pe nume Panagiota Drepaniotis a avut mai mult succes cu numele „Patty” în timp ce Kayo Anosike a reușit să se angajaeze după ce și-a scris în CV numele Kayla Benjamin.