Procurorii anticorupție rețin că primarul din Târgu Mureș „în perioada 9 martie 2016 – 29 iunie 2017, a îndeplinit acte – semnarea a 9198 ordine de plată ale Primăriei mun. Tg. Mureș – ce nu intrau în atribuțiile sale legale de serviciu, fiindu-i interzise de lege. Interdicția a rezultat din incompatibilitatea stabilită de Agenția Națională de Integritate (ANI) și confirmată de instanță prin decizie definitivă la data de 1 martie 2016. Această împrejurare a avut ca efect pierderea, de către Maior Sergiu Claudiu, a dreptului de a ocupa o funcție sau o demnitate publică în următorii 3 ani”.
Concret, în calitatea sa de primar al orașului, Dorin Florea a emis două dispoziții prin care i-a facilitat viceprimarului„cadrul necesar să efectueze acte ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu toate că se afla sub interdicția anterior menționată. Prin cele descrise mai sus a fost încălcat și art. 54 alin. 5 din Legea nr. 273/2006 care stipulează că „…Instrumentele de plată se semnează de către contabil și șeful compartimentului financiar-contabil”. Mai departe, după ce a demisionat din funcțiile de viceprimar și consilier local, Maior a fost angajat de primar pe un post de consilier, iar printre atribuțiile primite figura și aceea de a semna ordinele de plată, atribuție pe care fostul viceprimar o îndeplinise și atunci când era numărul doi la Primăria din Târgu Mureș.
Edilul din Târgu Mureș a spulberat, astfel, recordul primarului din Caracal, Gheorghe Anghel, carea fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru constituirea unui grup infracțional organizat din care făceau parte mai mulți funcționari ai primăriei orașului, alături de care ar fi comis 1.011 fapte de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.
În cazul său, procurorii au arătat că în perioada 2009-2012 fostul edil a fost cel care a coordonat întreaga operațiune al cărei scop a fost „obținerea, de către membrii săi și persoane apropiate acestora, de sume de bani necuvenite, în principal direct din încasările instituției publice, în condiții nelegale, prin folosirea de documente care nu atestau operațiuni comerciale reale”. Printre altele, edilul ar fi folosit după bunul plac bugetul local pentru a organiza mese festive și de protocol, pentru care a cumpărat produse ce nu erau necesare pentru Primărie și servicii de presă prin care să se promoveze, toate fiind plătite din numerarul casieriei și prin ordine de plată, semnate chiar de el și de directorul economic, Maria Tudor. Prejudiciul în această cauză se ridică la 5.009.500 de lei.