„Nimeni nu este născut să urască o altă persoană din cauza culorii pielii, a istoricului său sau a religiei lui… Oamenii învață să urască și, așa cum pot face acest lucru, pot fi învățați și să iubească… Pentru că dragostea îi este mult mai naturală inimii umane decât opusul său”, a scris Obama, citându-l pe Nelson Mandela.
„No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion…” pic.twitter.com/InZ58zkoAm
— Barack Obama (@BarackObama) 13 august 2017
Postarea care a deținut până acum recordul pe Twitter în materie de popularitate este cea făcută de Ariana Grande după atentatul de la concertul său din Manchester, în care scria că este „distrusă”, acumulând atunci 2,7 milioane de like-uri. Al treilea cel mai popular tweet din istorie este, totuși, cu o notă ceva mai optimistă: selfie-ul de la Oscar al lui Ellen DeGeneres.
Între timp, președintele Donald Trump se arată încă destul de neîndemânatic în ceea ce privește utilizarea platformei: a distribuit apoi a șters două mesaje de pe contul său, unul care reprezenta o caricatură cu un tren care se îndrepta spre un personaj stilizat care ar fi trebuit să reprezinte postul de știri CNN și un altul care îl numea pe președinte „fascist”.
Spre deosebire de abordarea lui Obama, actualul lider american a devenit rapid ținta criticilor din cauza modului în care a înțeles să trateze evenimentele ce au avut loc la Charlottesville, apreciind că violențele au fost „de ambele părți”