Concluzia a fost definitivată de statisticienii de la Universitățile din Tilburg și Rotterdam, care au studiat datele a 75.000 de oameni care au murit în ultimii 30 de ani în Olanda.
„În medie, oamenii pot să trăiască mai mult, dar cei mai bătrâni dintre noi nu s-au schimbat foarte mult în ultimii 30 de ani. Sigur că durata de viață a crescut, cu toate că limita maximă nu s-a modificat”, a spus profesorul John Einmahl pentru Medical Express.
Pentru ca lucrurile să fie clare, nu e vorba despre speranța de viață, ci despre durata ciclului vitatl, măsură folosită pentru a determina cât poate trăi un individ atât timp cât are grijă de sănătatea lui. Această descoperire poate fi corelată cu o cercetare edsfășurată în America, acolo unde oamenii de știință au ajuns la durate asemănătoare de viață.
Aceștia au stabilit că durata maximă de viață a unei personae stagnează în jurul vârstei de 90 de ani și că este foarte puțin probabil ca vreodată să crească peste 115 ani.
Acestea sunt, însă, doar numele pentru franțuzoaica Jeanne Louise Calement, care a trăit 122 de ani. Cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată pe planetă s-a născut în 1875 și a murit în 1997.
Dacă acest record va fi vreodată doborât, rămâne de văzut, însă Einmahl își dorește ca studiul său să fie publicat luna viitoare, iar detaliile ar putea revela cheia spre o viață mai lungă.