„Din punctul meu de vedere, cred că BNR trebuia să fie mai atentă. BNR spune astăzi că băncile au respectat legislația. BNR, fiind unul dintre principalii factori care pot influența legislația în domeniu și primul care poate trage un semnal de alarmă – «domnule, uite ce se întamplă la noi în sistem, e cu găuri și permite unor bani să se scurgă pe acolo, hai să facem ceva împreună». Nu, BNR tot a ieșit și a încercat să spună că băncile nu au făcut nimic greșit, săracii de ei, au profitat de cadrul legal. Păi și tu unde erai, că tu ești organul care să se uite spre ei, tu și ASF, care e mai nou înființat, dar banca?”, a declarat premierul Mihai Tudose.
El a spus că nu a discutat cu reprezentanții Băncii Naționale pe această temă.
Primul-ministru Mihai Tudose a exprimat, în mai multe rânduri, dubii legate de exactitatea raportărilor făcute de bănci privind situația lor financiară, adăugând că este posibilă chiar avertizarea populației în legătură cu siguranța depozitelor la băncile care au declarat pierderi ani la rând.
„Nu am discutat cu BNR. Înțeleg că ei au profit și sunt multumiți, dar eu înțeleg că trebuiau să fie ei atenți. Trebuia să fie ei atenți la ce se întamplă în segmentul bancar, nu mamaia, care își duce pensia la bancă”, a mai spus premierul.
El a spus că își dorește ca băncile să își plătească „toate” dările la stat.
„Jumătate sunt foarte serioase, au înțeles despre ce e vorba, au înțeles mai demult, jumătatea cealată tot încearcă să ne convingă că nu au profit. Nu merge”, a mai spus premierul Mihai Tudose.