Potrivit Korea Daily, cei doi au descoperit că un copil se naște cu autism din cauza existentei unei bacterii anume în sistemul digestiv al mamei. Mai mult, profesorii au identificat și zona exactă din creier de care se leagă comportamentul autist și care poate juca un rol important în ceea ce privește descoperirea tratamentului pentru autism.
Cercetătorii sunt Huh Jun-Ryeol și Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv MIT, iar studiul lor a fost publicat în revista științifică „Nature”.
Studiul explică modul în care un șoarece gestant, infectat cu bacteria respectivă, ajunge să nască un pui cu autism.
În cazul oamenilor, o anumită bacterie care se găsește în tractul digestiv al mamei poate conduce la apariția unor celule care înfluențează în mod direct celulele din creierul copilului. Testele pe șoareci au arătat că în momentul în care bacteria a fost atacată cu antibiotice, puii de șoarece s-au născut sănătoși, având un comportament normal.
Cei doi au mărturisit că i-a ajutat foarte mult și faptul că lucrează în domenii diferite, unul dintre ei fiind imunolog, iar celălalt neurobiolog.
Cercetarea lor ar putea fi extrem de folositoare în viitor, dacă se dovedește că tratamentul cu antibiotice dă rezultate și în cazul femeilor, ducând la îndepărtarea acelei bacterii.