„Domnul profesor Brunei și-a depus în urma cu aproximativ o săptămână cererea de pensionare deoarece a atins limita de vârstă, de 65 de ani. Este un demers perfect normal și perfect legal”, a spus Sinescu.
Decizia de pensionare a fost semnată începând cu data de 22 septembrie.
Tribunalul Municipiului București (TMB) a decis, vineri, să ridice interdicția impusă lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate, această măsura putând fi contestată de procurori la Curtea de Apel.
„Respinge cererea Burnei Gheorghe de revocare a controlului judiciar. Admite cererea de modificare a controlului judiciar și înlătură interdicția de a nu exercita profesia sau de a nu desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit faptele, respectiv în cadrul spitalului Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”, conform deciziei de vineri a instanței.
Măsura luată de TMB nu este definitivă.
Aceasta nu este prima dată când tribunalul decide ca medicul Burnei să își reia activitatea într-un spital de stat. Sentința nu a fost, însă, menținută și de Curtea de Apel, motiv pentru care doctorul nu poate intra în sala de operație a unui spital din sistemul public de sănătate.
Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinți în contracte de donații, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecțiuni inexistente în realitate, el și familia sa primind chiar și deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.