Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Cecilia Dăneț, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că trupul fetiței a fost găsit de niște pescari, în dreptul localității cărășene Liborajdea, în jurul orei 16.00.
„Trupul fetiței a fost găsit de niște pescari la aproximativ zece kilometri de locul accidentului. În momentul de față, polițiștii din orașul Moldova Nouă sunt la fața locului pentru a efectua cercetări. Trupul fetiței va fi dus la morga din Moldova Nouă, pentru efectuarea necropsiei, iar cercetările continuă pentru identificarea și celorlalți doi bărbați aflați în mașină”, a afirmat Cecilia Dăneț.
O mașină în care s-ar fi aflat cinci persoane, șoferul și o familie cu doi copii, a căzut, în urmă cu o săptămână, în Dunăre, în dreptul localității Coronini, din județul Caraș-Severin.
Șoferul, un bărbat de 44 de ani care avea permis de șapte luni, a reușit să se salveze și a povestit că în mașină se aflau încă patru persoane.
„Este vorba de o familie din localitatea Sichevița, soț, soție și doi copii. Soțul are 48 de ani, soția are 40 de ani, copilul cel mare are 22 de ani și un minor de trei ani”, declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Cecilia Dăneț.
Duminică, mașina a fost scoasă din Dunăre, însă în autoturism nu se afla nicio persoană.
Luni, trupul femeii care se afla în mașină a fost găsit pe malul sârbesc al Dunării. Reprezentanții autorităților sârbe au realizat mai multe fotografii pe care le-au trimis celor din România, pentru ca familia să o recunoască pe femeie. Între timp, cadavrul a fost transportat la morgă pentru autopsie, iar femeia a fost înmormântată în cursul zilei de marți, fără ca autoritățile sârbe să aștepte răspunsul venit din România. Astfel, de abia miercuri, fratele femeii a identificat-o, pe baza fotografiilor primite, iar familia va trebui, prin Consulat, să facă actele necesare exhumării cadavrului și repatrierii.
Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.
Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, parapetele în zona producerii accidentului era rupte sau deteriorate de aproximativ doi ani.
Ministrul Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc, a cerut un Raport cu privire la elementele care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut pe DN57, între Orșova și Moldova Nouă, la Coronini, iar directorul Regionalei Timișoara și șeful Secției Drumuri Orșova au fost demiși.