Prin această mutare, prințul moștenitor pare că încearcă să pună capăt contestărilor interne înaintea transferării oficiale a puterii de către tatăl său, regele Salman, în vârstă de 81 de ani.
Trei miniștri au fost înlăturați din funcție: Ministrul economiei și al planificării, Adel bin Mohammed Faqih, precum și ministrul Gardei Naționale Miteb bin Abdullah bin Abdulaziz și comandatul forțelor navale, amiralul Abdullah bin Sultan bin Mohammed Al-Sultan, potrivit postului TV Saudit, citat de CNN.
Regele Salman a ordonat noua campanie anti-corupție ca parte dintr-o reformă activă menită să rezolve problemele persistente din calea dezvoltării Regatului în ultimele decenii, a spus ministerul saudit al comunicațiilor.
Decretul regal precizează că este nevoie de măsuri clare împotriva abuzurilor făcute de o serie de persoane, care pun interesul personal deasupra deasupra interesului public și fură fonduri destinate unor proiecte publice.
Regele Salman a promis că va „găsi” și se va lupta cu corupția la toate nivelele. Toți miniștrii au fost deja înlocuiți cu prințul Khalid bin Abdulaziz bin Mohammed bin Mazyad Al-Tuwaijri, iar forțele navale au fost preluate de vice-amiralul Fahd bin Abdullah Al-Ghaifaili
Printre „vedetele” arestate în Arabia Saudită se numără și investitorul miliardar Alwaleed bin Talal, care este de asemenea și prinț saudit. Pe lângă cei 10 prinți și patru miniștri în funcție, în „marea curățare” se numără și zeci de foști miniștrii ai țării.
Alwaleed bin Talal ar avea o avere de peste 20,3 miliarde de dolari.