„Da, sunt colegi judecători ( care se gândesc să-și dea demisia -n.r.). Și eu sunt unul dintre ei și colegele mele care, alături de mine la ședința din 30 august, am fost nevoite să ieșim din sala de plen, ne gândim, nu de acum, ci de ceva vreme, la această posibilitate, de a părăsi Consiliul Superior al Magistraturii. Prin demisie, de a părăsi efectiv această demnitate în care colegii noștri ne-au trimis cu încredere. Ne gândim într-adevăr la această variantă. (…) Va fi o perioadă de interimat. Într-o perioadă de timp, se organizează noi alegeri. Nu e o decizie ușoară. Ne gândim bine, cumpănim bine, nu spun că e o decizie pe care am luat-o acum, reflectăm la ea și la toate urmările pe care le-ar putea avea. Nu cedăm atât de ușor”, a declarat, marți seară, judecătoarea Evelina Oprina, la Antena 3.
Solicitată să precizeze câți judecători ar putea părăsi CSM prin demisie, Oprina a precizat că, în opinia sa, ar fi vorba de cinci magistrați.
Totodată, judecătorul CSM a acuzat comportamente intimidante ale unor anumiți procurori și judecători din cadrul Consiliului.
„Există anumite metode, anumite tehnici, manevre de impunere a superiorității în cadrul Consiliului, în rândul membrilor, de impunere a superiorității, de impunere a propriului punct de vedere. Limbaj agresiv, ironii care se doresc a fi inteligente, lipsă de toleranță, comportamente intimidante. Am asistat personal și eu la astfel de scene. Cei care fac aceste lucruri sunt colegii noștri din Consiliu, da. Membri aleși. Și colegi procurori, și colegi judecători. Limbaj agresiv, comportament intimidant, acuze nefondate, toate acestea sunt de natură să creeze o stare de inadecvare. Unii rezistă mai mult sau nu, alții cedează mai ușor. Cam aceasta este atmosfera, destul de tensionată în cadrul Consiliului’, a mai spus judecătoarea.
Evelina Oprina a fost cea care a declarat că magistrații din CSM stabiliseră, în preziua votului, să dea un acord în unanimitate în cazul Legilor justiției, însă situația s-a schimbat peste noapte, iar avizul a fost negativ. Întrebată dacă are informații referitor la motivele schimbării votului peste noapte, magistratul a răspuns negativ, precizând că, potrivit discuțiilor avute cu colegii, „fiecare a votat potrivit conștiinței”. Ulterior, ministrul Tudorel Toader, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că CSM ar trebui să clarifice afirmațiile pe care le-a făcut judecătoarea.