Nu doar omul s-a hrănit cu diferite tipuri de fasole, dar și animalele pe care le-a crescut pe lângă casă.
Fasolea Pinto
Fasolea Pinto este cea mai folosită în SUA mai ales pentru faptul că atunci când este gătită cu alte ingrediente le preia ușor aroma, devenind extraordinar de savuroasă. Se poate consuma fiartă, piure sau chiar prăjită. Textura cremoasă o face potrivită pentru o mulțime de feluri de mâncare.
Fasolea neagră
Boabele destul de dulci de fasole neagră devin cremoase și moi atunci când sunt gătite. În multe gastronomii din America de Sud le găsim în combinație cu orez.
Fasolea Navy
Aceste boabe mici, albe și ovale și-au căpătat denumirea pentru că erau nelipsite din meniul US Navy în secolul trecut. Au o aromă discretă, care devine densă odată ce sunt gătite, mai ales datorită faptul că absorb aromele ingredientelor alături de care sunt gătite. Sunt foarte potrivite alături de preparate din carne.
Citește continuarea pe GUSTARTE!