„Din punctul meu de vedere, o vad parțial nelegală. Noi am mai invocat niste aspecte care erau obligatoriu a fi admise. Procurorului i s-a spus clar că pune sechestru pe niște bani pe care i-am încasat acum doi ani și nu îi mai am de un an. Asta era perfect admisibilă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Flavia Teodosiu.
Apărătorul liderului PSD a completat că acestuia i-a fost pus sechestru doar pe o treime din indemnizația primită în calitate de președinte al Camerei Deputaților astfel că Liviu Dragnea poate folosi două treimi din indemnizație.
„Inițial, s-a înstituit sechestru asupra tuturor veniturilor pe care domnul Dragnea urma să le încaseze de la terți, inclusiv cele privind veniturile sale. Noi am contestat și imediat, a doua zi după ce am depus contestația la Înalta Curte, am fost chemați la DNA și ni s-a amânat o ordonanță prin care DNA și-a dat seama de eroarea pe care a făcut-o. Și atunci, a aplicat legea cum trebuie, în mod corect. Și a ridicat acel sechestru, respectiv poprirea de pe două treimi din veniturile sale, respectiv din indemnizație, conform legii. (…). El are o indemnizație de 11.000 lei net. A fost poprită doar o treime din această indemnizație. În felul acesta, au luat-o înaintea Înaltei Curți, astfel încât Înalta să nu mai admită contestația. Pentru că nu au vrut să admită, au făcut modificarea înainte. Asta era atât de flagrantă și de evidentă…altminteri se admitea clar contestația”, a completat Teodosiu.
Liviu Dragnea a contestat, săptămâna trecută, sechestrul dispus de DNA în dosarul Tel Drum, în valoare de aproximativ 27 milioane euro, președintele PSD invocând faptul că nu s-a constituit nicio parte vătămată în cauză. Apărătorii săi au expus, miercuri, în fața instanței de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) argumentele pe baza cărora au solicitat ridicarea măsurii asigurătorii.
La ieșirea din sala de judecată, unul dintre avocații lui Liviu Dragnea, Maria Vasii, a spus că s-a prezentat, alături de colega sa, în fața magistrațior, pentru a corecta „excesul de zel” pe care l-au observat în ancheta care îl vizează pe liderul PSD.
Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătrați, două mașini și mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând și altele care i-ar aparține liderului PSD.
În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunțat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman.