Mina de diamant Mirny – estul Siberiei, Rusia
Gândită de Stalin și pusă în aplicare de predecesorii lui, aceasta a fost prima carieră de diamant din URSS, cu care se urmărea obținerea independenței economice pentru statul sovietic, scrie Top Buzz. Având o adâncime de 525 metri, ocupă locul patru în lume la această categorie. În 1957, au fost începute lucrările, iar în 1960 și-a început activitatea. A produs aproximativ 10 milioane de carate de diamant pe an în anii ’60. După 44 de ani de activitate, a fost închisă în 2004. Mina, alături de orașul care s-a creat în jurul ei au rămas abandonate.
Pripyat, Ucraina
Orice fan de locuri abondonate trebuie să fi auzit de orașul fantomă din nordul Ucrainei, de lânga granița cu Belarus. Proclamat oficial oraș în 1979, cu o populație de circa 50.000 de oameni, scopul principal al localității era de a lucra și întreține centrala nucleară Cernobîl din apropiere. Ce a urmat este cunoscut de toată lumea ca fiind unele dintre cele mai infame evenimente din istoria recentă. Pe 26 aprilie 1986, un reactor nuclear a explodat, rezultând în dezastrul nuclear care a dus la evacuarea orașului, nu înainte de a omorî mii de oameni. Consecințele se văd și astăzi, în unele zone nivelul de radiații este foarte mare. Acest lucru nu i-a oprit pe curioși să se aventureze în Pripyat.
Ilha de Queimada Grande, Brazilia
Dacă de un nivel ridicat de radiații poți să te ferești, știind locurile mai contaminate, ce te faci atunci când „contaminarea” presupune un șarpe veninos pe metru pătrat. Acesta este cazul unei insule izolate a Braziliei care adăpostește circa 4.000 de șerpi pe cale de dispariție. Veninul lor poate omorî o persoană în mai puțin de o oră, ceea ce face ca locul să fie unele dintre cele mai periculoase din lume.
Citește continuarea și vezi FOTO în Descoperă!