„Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poți fura liniștit? Simplu: să îți faci singur regulile! Sau… și mai simplu, să nici nu le faci. Dacă nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic. Așa au procedat și mai-marii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte.(…) Cine era membru în Comisia de Control? Domnul Bodog. Cine era președintele Consiliului Științific al ANT? Domnul Lucan”, reiese din postarea lui Voiculescu.
Potrivit fostului ministru, în anul 2011, după șapte ani de la înființarea Agenției Naționale de Transplant (ANT) și doi ani, de la crearea Registrului Național de Tranplant, ministerul Sănătății, condus la acea vreme de Cseke Attila, a efectuat un control la ANT, printre membrii comisiei fiind și Florian Bdog, care ocupa funcția de director în cadrul Direcției de Sănătate Publică și Control în Sănătate publică.
„La 5 ani de la înființare (2009), se înființează Registrul Național de Transplant și se emite un Ordin de Ministru care stabilește ca obligație legală a Consiliului Științific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule. La 7 ani de la înființare (2011), Corpul de Control constată că Registrul nu funcționa, cât despre regulament de alocare… nici atât. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc”, explică fostul ministru.
Voiculescu menționează că, în 2016, când au început verificările cu privire la transplant, atât medicul Mihai Lucan, cât și politicieni și jurnaliști au încercat blocarea controalelor.
„În 2016, începem controlul în transplant…de la periferia care devenise centru: ICUTR Cluj, feuda domnului Lucan. Amenințările nu țin. Telefoanele nu ajung unde trebuie. Domnul Lucan vine la București și împreună cu membri Consiliului Științific și veșnicii șefi ai transplantului…organizează cu sprijin de la partid și de la câțiva jurnaliști de butonueră o campanie media întru defăimarea mea și a șefului corpului de control de la MS. >> >”, mai poveste;te Vlad Voiculescu.
Fostul demnitar susține că în perioada cât a condus ministerul Sănătății, a arătat, prin controalele efectuate, că nu sunt respectate depturile pacienților.
„Sute sau mii de români au murit pe lista de așteptare, sperând probabil într-o minune. Sute sau mii de români au trăit doar pentru că s-au împrumutat, și-au vândut casa, mașina, vaca. Domnul #Lucan face drumuri ceva mai dese la poliție și parchet, in continuare însă sunt sigur că se consideră nevinovat și nedreptățit. Regulament pentru alocarea oganelor încă nu există, deși eu am cerut-o în calitate de ministru din nou în scris iar controalele din 2016 au arătat cât se poate de clar că drepturile pacienților sunt călcate în picioare, că banul sau faima sunt de prea multe ori monede de schimb pentru viață și că oamenii aceștia au furat de la oameni și de la stat, fără limită”, spune acesta în postarea de pe Facebook.
Voiculescu precizează că Bodog este „ca o floricică. Nu a văzut, nu a fost în comisia de control care a sesizat ilegalitățile de mai sus, nu a fost directorul direcției responsabile din MS pentru ani de zile, nici șef de cabinet de ministru, nici secretar de stat, nici secretar al Comisiei de Sănătate din Parlament, nici ministru de mai bine de un an”.