Vinul a fost studiat în cadrul unei cercetări din 1988, unde au fost testate mai multe tipuri de băuturi (apă minerală, bere, lapte și apă). Conform Science Alert, băuturile au fost injectate cu bacterii infecțioase ale intestinelor, precum salmonella, shigella și E.coli.
După două zile a fost descoperit că vinul a distrus cele mai multe bacterii. Câțiva ani mai târziu, studiile de laborator au demonstrat că vinul are proprietăți antibacteriene. În mare parte efectul pe care l-a avut vinul asupra bacteriei salmonella s-a datorat pH-ului activ pe care îl are băutura. Pentru o combatere benefică a bacteriilor din intestine, specialiștii au descoperit că nivelul de alcool ar trebui să fie de 40%, în timp ce băuturile cu alcool de 10% nu aveau niciun efect.
Îți poate distruge alcoolul stomacul?
În cadrul unui alt studiu în care au fost implicați 47 de participanți sănătoși, aceștia au consumat diferite tipuri de alcool cu concentrații diferite (4%, 10% și 40%). Acestora le-a fost pulverizat alcoolul direct în stomac în timpul unei endoscopii. Rezultatele au dezvăluit că alcoolul cu o concentrație mai mare (40%) a produs degradări considerabile ale țesuturilor interne și abia în aproximativ 24 de ore rănile acestora s-au vindecat.
Vă recomandăm să citiți și următoarele articole: