McDonald”s a mai anunțat că toate ambalajele vor proveni din surse regenerabile, reciclate sau certificate, fără a se apela la despăduriri, un target care trebuie atins până în 2025.
Gigantul fast-food face un pas important în direcția reciclării și ar putea determina și alte companii să apeleze la aceeași măsură. Mai mult, consumatorii și investitorii cer corporațiilor să-și ia angajamente legate de protecția mediului, scrie chicagotribune.com.
În prezent, doar 10% din toate restaurantele McDonald”s reciclează ambalajele. Atingerea noilor ținte va necesita timp și coordonare în toate comunitățile, a declarat Francesa DeBiase, directorul de distribuție și sustenabilitate al McDonald”s.
„Nu putem face asta singuri. O să colaborăm cu furnizorii, francizații și alți lideri ai industriei, pentru a determina o schimbare la nivel local”, a precizat DeBiase.
Un studiu realizat în 2014 în două restaurante, unul concentrat asupra servirii în interior și altul de tip drive-thru, a arătat că, săptămânal, fiecare local generează aproape o tonă de deșeuri.
Cum va arăta Happy Meal-ul „ecologic” în 2025? Rămâne de văzut, a declarat DeBiase. Dar cererea este clară: Ambalajele reciclabile reprezintă grija numărul unu a consumatorilor McDonald”s, la nivel global, relevă un studiu al companiei.
De asemenea, până la finele acestui an, McDonald”s a anunțat că va renunța la folosirea paharelor fabricate din spumă. Compania a mai precizat că toate ambalajele de tip înveliș din hârtie, cartoane pentru cartofi, pahare din hârtie vor proveni din surse reciclate sau certificate, fără utilizarea despăduririlor, până în 2020.
Circa 80% din ambalajele McDonald”s sunt bazate pe fibre, a declarat DeBiase. Restul de 20% este reprezentat de capacele de plastic ale paharelor și paiele de băut.