„‘Prietenii’ vicleni ai PSD, care se așteptau ca luptele din Comitetul Executiv să fie atât de intense încât să apară un nou UNPR, au de ce să fie furioși, deoarece partidul a rămas unit, chiar dacă unii au pierdut și alții au câștigat. Menținerea unității PSD și a grupului său parlamentar este o veste foarte bună, deoarece planul de guvernare, prezentat în campania electorală, poate fi pus în aplicare”, spune Năstase pe adriannastase.ro.
El remarcă și că diferențele de viziune/interese între principalii actori ai conflictului din partid din ultima perioadă nu au fost o simplă bătălie între persoane, ci „s-au propus idei în legătură cu regenerarea activității politice din PSD”, ceea ce a arătat că în interiorul partidului „sunt numeroși lideri în măsură să gândească în perspectivă, dincolo de interesele politice imediate”.
„Desigur, așteptarea tuturor este ca disputa legată de guvernul Tudose să fie ultima de acest fel până la alegerile parlamentare din 2020, iar noul guvern să nu fie supus unor noi șocuri politice”, mai spune Adrian Năstase, care este de părere că Guvernul ar trebui restructurat: „Un nou guvern poate fi și o oportunitate pentru o nouă structură a executivului. Nu sunt adeptul – pentru România – a unor guverne cu 15-16 ministere, nici a uneia cu 28-30 miniștri. Cred ca pentru România ar fi potrivit un cabinet cu 20-22 membri (cu tot cu miniștrii fără portofoliu și miniștri-delegați). Dacă liderii politici vor analiza fluxul de decizie guvernamentală vor putea găsi cu ușurință soluțiile optimale”.