„Avem o confirmare certă că președintele României a respectat Constituția, CCR și legile țării. E bine de știut acest lucru pe viitor. Decizia pe care a luat-o președintele a avut la bază și modul în care s-a comportat Opoziția. În opinia mea toate partidele care nu fac parte din arcul guvernamental trebuiau să vină cu un candidat comun și acesta să fie șeful Opozitiei, adică liderul PNL.Opoziția nu a făcut acest lucru și nu i-a dat nicio șansă președintelui de a încerca să vadă dacă se poate constitui o nouă majoritate”, a declarat Viorel Cataramă, prim-vicepreședinte al PNL sector 2, pentru MEDIAFAX.
Acesta spune că partidele din opoziție au pierdut o mare șansă, arătând că PNL trebuia să demareze discuțiile cu celelalte formațiuni.
„Cred că, dacă ar fi fost nominalizat ca și candidat la funcția de premier președintele PNL, s-ar fi obținut o nouă majoritate parlamentară. Cei din Opozitie au pierdut o poziție unică de a prelua guvernarea.Opoziția s-a predat fără luptă. S-a ratat o șansă imensă, atât pentru Opoziție cât și pentru România, și anume, preluarea guvernării de Opoziție, grupată în jurul PNL, ceea ce ar fi schimbat direcția în țara noastră. Primul pas trebuia făcut de PNL care trebuia să își desemneze președintele drept candidat și să poarte negocieri în acest sens. (…) Vom lua în discuție în forurile de conducere astfel de situații pentru ca pe viitor să ne comportăm în mod corespunzător”, a mai afirmat Cataramă.
Cât o privește Viorica Dăncilă, premierul desemnat, liberalul consideră că aceasta va continua politicile din ultimul an cu efect negativ asupra economiei.
„Va continua aceeași politică de distrugere a sectorului privat, descurajarea exporturilor, încurajarea importurilor, politica de lărgire a bazinului electoral prin diverse discriminări. Nu pot ieși din acest tipar care i-a consacrat și va face rău României”, a spus prim-vicepreședinte al PNL sector 2, pentru MEDIAFAX.
Președintele Klaus Iohannis a desemnat-o, miercuri, în funcția de premier pe Viorica Dăncilă, propunerea PSD-ALDE. La negocierile cu partidele parlamentare, cu excepția PSD și ALDE, doar PMP a venit cu propunere de premier.
Partidele PNL, USR, UDMR și grupul minorităților nu au înaintat vreo propunere. Mai mult, PNL și USR au adus în discuție oportunitatea organizării de alegeri anticipate.