Totuși, trebuie să știi că nu le poți utiliza la nesfârșit pentru că odată cu trecerea timpului plasticul se degradează și poate deveni periculos.
De unde ne dăm seama cât să păstrăm recipientele din plastic?
Timpul de folosire a caserolelor sau a altor cutii din plastic depinde de calitatea materialului din care sunt fabricate. Este greu totuși să ne dăm seama care este bun și care nu. Există, totuși, un indiciu. Fiecare recipient are înscris pe spate un cod care arată perioada de timp în care este sigur pentru utilizare. Ideal este ca plasticul din care sunt fabricate cutiile de plastic să aibă la bază prolipropilenă.
Polipropilena este folosită pentru că este foarte durabilă și rezistă la temperaturi foarte mari, potrivit Societății Americane a Chimiștilor. Este considerată ca fiind sigură pentru sănătate.
Totuși, deși polipropilena este baza pentru plastic, în compoziție mai intră și alte substanțe care ajută la obținerea diferitelor texturi și a culorilor. Cea mai mare problemă este că noi nu avem cum să știm care sunt acești aditivi pentru că niciun producător nu este obligat să menționeze astfel de detalii pe cutii. Oricum, consumatorilor obișnuiți le-ar fi greu să-și dea seama dacă un anume mix de substanțe chimice este sigur sau nu pentru sănătate. Nici despre cele care nu au în compoziție BPA și ftalați despre care se știe că sunt periculoși nu se poate spune cu exactitate dacă prezintă sau nu riscuri pentru sănătate. Mai sunt o mulțime de alte substanțe despre care studii au arătat că pot duce la apariția cancerului, bolilor de inimă, a afecțiunilor ficatului sau infertilitate.
Citește continuarea pe Gustarte!