Prima pagină » Magazin » Locul din România unde sunt cultivate ciuperci Shiitake, pepene cu gust de pară și ridichi uriașe de 8 kg fiecare. GALERIE FOTO

Locul din România unde sunt cultivate ciuperci Shiitake, pepene cu gust de pară și ridichi uriașe de 8 kg fiecare. GALERIE FOTO

Mai multe pegandul.info

Lee Jong Su a început să producă legumele coreene doar pentru el, în 2009, iar acum a ajuns să exporte. La mare căutare sunt ridichile coreene, care ajung și la opt kilograme, ciupercile Shitake sau pepenele galben, cu gust de pere.

„A adus 10 solarii și a început să le monteze pe un teren care timp de 7 ani au stat degeaba. Apoi a adus semințe și am început să punem legume coreene”, a declarat Nicoleta Stanciu, reprezentantul firmei din Coreea de Sud.

La început, în solarii producea varză și salată coreeană. Singurii clienți erau comunităție coreene din Mangalia și București, iar în prezent firma are comenzi din Olanda, Germania, Austria, iar un mare supermarket i-a devenit lui Lee Jong Su client fidel.

Semințele pentru legumele produse de firma lui Lee Jong Su sunt aduse din Coreea de Sud, iar legumele sunt bio.

„Producem salata China, ridiche albă, avem trei feluri de ridichi: micuțe, de vară care au ajuns și la opt kilograme, și ridichea de toamnă care ajunge la două kilograme. Mai avem salate, cea cu gust de hrean, susanul negru, mai avem pepene galben, cu gust de pară-ananas. Toate sunt bio, nu îngrășăm solul decât natural”, a mai spus Stanciu.

Se mai produse susan negru, cu gust asemănător urzicii, pe care coreeni îl folosesc ca garnitură la pește

În solariile din Cocorăștii Colț, cei 13 angajați se pregătesc să pună răsadurile.

„Acum avem puțină salată China, mai avem niște ridichi, pe care ei le murează pur și simplu și le mănâncă cu frunză cu tot. Eu prima data nu am crezut că putem mânca și frunza și ridichi murate. Spanac mai avem, ei îl mănâncă crud, nu pregătit ca la noi”, mai spune Nicoleta Stanciu.

Aceasta adaugă că la mare căutare sunt și ciupercile Shiitake care sunt folosite atât pe post de aliment cât și de medicament.

„Ridichea este mai dulce decât cea românească. Varza noi o consumăm ca atare. Salata China o mâncăm cu ketcup coreean. Tot ce produc aici, eu mănânc. Totul este foarte sănătos”, spune Lee Jong Su.