Programul de guvernare asumat de Viorica Dăncilă cuprinde obiectivele cuprinse în programul Guvernului Tudose. Diferența, însă, este dată de amânarea termenului de implementare a măsurilor cuprinse în documentul trimis Legislativului de Viorica Dăncilă.
Astfel, în programul lui Mihai Tudose, adoptarea Codului Economic al României, care ar urma să conțină Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală, Legea de Înființare a Societăților Comerciale, Legea Evaziunii Fiscale și toate celelalte legi cu caracter economic, din care să fie eliminate toate prevederile contrare, „care se bat cap în cap”, avea ca termen 1 iulie 2018. În programul guvernului condus de Viorica Dăncilă se menționează doar că va intra în dezbatere parlamentară în 2018.
Neimpozitarea venitului pentru medici a fost amânată cu un an.
„Începând cu 2018 propunem extinderea neimpozitării venitului și pentru medici”, se menționa în programul lui Tudose, în timp ce în documentul Vioricăi Dăncilă se specifică: „Începând cu 2019 propunem extinderea neimpozitării venitului și pentru medici”.
De asemenea, a fost amânată tot cu un an introducerea eliminării impozitului pentru tractoare și utilaje agricole, de la 1 ianuarie 2018 la 1 ianuarie 2019.
Tot cu un an a fost amânată și adoptarea Legii sănătății. În varianta Mihai Tudose acest lucru trebuia să se întâmple până cel târziu la 31 decembrie 2017, în timp ce documentul trimis de Viorica Dăncilă prevede ca termen limită 31 decembrie 2018.
Cu șase luni au fost amânate majorarea pensiei minime de la 520 lei la 640 lei. Inițial, acest lucru trebuia să se întâmple de la 1 ianuarie 2018. În prezent termenul este 1 iulie 2018.
De asemenea, tot cu o jumătate de an a fost amânată și desemnarea locațiilor și contractarea studiilor de prefezabilitate pentru toate cele nouă spitale, opt regionale și unul republican, de la 31 decembrie 2017, la 1 iulie 2018.
O altă situație o reprezintă eliminarea unui termen de implementare. Este vorba, de exemplu, de adoptarea Legii lobby-ului și înființarea Registrului de Lobby, asemănător Registrului de Transparență European. În programul lui Mihai Tudose se menționa ca dată limită 1 ianuarie 2018, dar în documentul Vioricăi Dăncilă nu mai apare niciun termen, ci doar măsura.
Guvernul își schimbă structura și va avea patru vicepremieri: Viorel Ștefan, Ana Birchall, Paul Stănescu și Grațiela Gavrilescu, a anunțat oficial Viorica Dăncilă. Premierul a mai transmis și că s-a hotărât înființarea unui nou minister pentru gestionarea parteneriatelor strategice ale României, dar și că Ministerul Fondurilor Europene va deveni un portofoliu de sine stătător.
Membrii conducerilor celor două camere ale Parlamentului au decis, vineri, ca audierile miniștrilor guvernului condus de Viorica Dăncilă să se desfășoare luni, între orele 8.00-14.00, urmând ca până seara să fie dat și votul final.