Prima pagină » Știri » Precizările Parchetului General în cazul șefului SPP: Ministerul Public dezminte existența unei anchete în curs privind afirmațiile făcute de Liviu Dragnea

Precizările Parchetului General în cazul șefului SPP: Ministerul Public dezminte existența unei anchete în curs privind afirmațiile făcute de Liviu Dragnea

Precizările Parchetului General în cazul șefului SPP: Ministerul Public dezminte existența unei anchete în curs privind afirmațiile făcute de Liviu Dragnea
Detalii pe Gândul

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la existența pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a unui dosar penal constituit ca urmare a declarațiilor făcute de președintele Camerei Deputaților, Ministerul Public dezminte existența unei anchete în curs privind afirmațiile făcute de președintele Camerei Deputaților la adresa directorului Serviciului de Protecție și Pază”, a transmis ulterior Parchetul General, printr-un mesaj pe pagina de Facebook. 

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, luni, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de șeful SPP, Lucian Pahonțu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat”, iar Stănescu va fi „protejat” și va ajunge președinte al social-democraților.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu – probabil că de aia are și probleme acum sau poate că este o simplă coincidență – el a spus în mai multe întâlniri publice în țară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonțu care a spus că nu vorbește în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – și a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat și că dumnealui să stea deoparte că o sa fie protejat și chiar o să ajungă președintele partidului”, a relatat Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a arătat că, în situația în care același tip de discuție l-a avut Pahonțu și cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, foștii premieri PSD, „putem începe să avem explicații” pentru relația tensionată a acestora cu partidul.

„Instituțional, orice premier trebuie să aibă contacte cu șefii unor astfel de instituții – și mă refer la SRI, la SIE și puțin la SPP. Nu știu la ora asta dacă din partea acestor instituții a fost o influență atât de mare care să-i fi determinat și pe Sorin Grindeanu și pe Mihai Tudose să evolueze într-o astfel de relație tensionată cu partidul și cu coaliția. N-avem de unde să știm acuma, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom afla. În schimb, mai mulți colegi mi-au zis că șeful SPP a fost implicat mai mult decât e cazul. Șeful SPP-ului n-are de ce să interacționeze cu premierul sau cu membri ai cabinetului”, a mai spus Dragnea.

Citește și